Braconaj piscicol în perioada de prohibiție

Poliţiştii de frontieră tulceni din cadrul Gărzii de Coastă au descoperit unelte de pescuit care conţineau captură, folosite de cei ce ignoră perioada de prohibiție.

În data 20.05.2021, în jurul orei 01.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Chilia, aflaţi în timpul exercitării atribuţiilor de serviciu pe Lacul Merheiul Mare din Complexul lagunar Matiţa-Merhei, au descoperit în apă o înşiruire de plase de pescuit din fir textil și monofilament. Deoarece nu au fost identificate persoane implicate în această activitate infracţională, în jurul orei 06.00 s-a procedat la scoaterea plaselor din apă, ocazie cu care s-a constatat că exista captură de peşte în acestea.

În urma verificărilor, s-a stabilit faptul că lungimea totală a plaselor de pescuit este de 730 m, cu captură de pește în cantitate de 30 kilograme pește din speciile crap şi caras, a fost predată unei societăți de profil.

Poliţiştii de frontieră fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de “pescuit comercial în habitatele piscicole naturale, prin orice metode și mijloace, al peștilor și al altor viețuitoare acvatice, în perioada de prohibiție ”, faptă prevăzută și sancționată de art. 64, lit. e din OUG 23/2008 și Ordinul MADR/MMAP nr. 58/462/2021 - privind stabilirea perioadelor si zonelor de prohibitie a pescuitului, precum si a zonelor de protectie a resurselor acvatice vii in anul 2021.

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe