Aproximativ 5.700 pachete de ţigări de contrabandă, descoperite în două autoturisme la frontiera de nord

Poliţiştii de frontieră suceveni din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei au descoperit în două autoturisme, aproximativ 5.700 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, care urmau să ajungă pe piața neagră de desfacere din România. Întreaga cantitate de țigări în valoare de aproximativ 60.600 lei a fost ridicată în vederea confiscării, iar un autoturism în valoare de 9.000 lei, folosit în activitatea infracțională, a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor.

În data de 9 februarie a.c., la nivelul S.P.F. Brodina s-a declanşat o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigări de provenienţă ucraineană, în zona de responsabilitate.

Astfel, în jurul orei 17.30, lucrătorii noştri au depistat în trafic, pe raza localității Falcău, jud. Suceava, un autoturism marca Audi A4, înmatriculat în Marea Britanie, despre care aveau suspiciuni că transportă ţigări.

 La observarea autospecialei poliției de frontieră, șoferul a virat brusc pe o stradă laturalnică, a intrat în parcarea unui magazin din localitate, unde a abandonat autoturismul.

Din primele verificări s-a constatat faptul că mașina era plină cu ţigări, fapt pentru care a fost dusă la sediul S.P.F. Brodina, unde în urma inventarierii a rezultat cantitatea de 5.490 pachete țigări, de diferite mărci, de provenienţă ucraineană.

 Țigările în valoare de 60.390 lei au fost ridicate în vederea confiscării, autoturismul în valoare de 9.000 lei a fost indisponibilizat la sediul S.P.F. Brodina, iar în continuare se efectuează cercetări în vederea identificării persoanelor implicate în activitatea infracțională.

În aceeași zi, în jurul orei 23.40, în P.T.F. Siret - I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei, s-a prezentat pe sensul de intrare în ţară Doinița D., cetățean român, în vârstă de 52 de ani, cu domiciliul în  judetul Botoșani, conducând un  microbuz marca Mercedes - Benz.

În baza analizei de risc, poliţiştii de frontieră împreună cu lucrătorii vamali au efectuat un control amănunţit asupra microbuzului, persoanei și bagajelor.

Astfel, a fost descoperită ascunsă şi nedeclarată, în vederea sustragerii de la controlul vamal, în roata de rezervă a microbuzului, cantitatea de 160 pachete de ţigări, de diferite marca Kent, de provenienţă ucraineană.

Ţigările în valoare de 192 lei au fost ridicate în vederea confiscării, iar femeia a fost sancţionată contravenţional cu amendă în valoare de 5.000 lei.

  • Aproximativ 5.700 pachete de ţigări de contrabandă, descoperite în două autoturisme la frontiera de nord
  • Aproximativ 5.700 pachete de ţigări de contrabandă, descoperite în două autoturisme la frontiera de nord
  • Aproximativ 5.700 pachete de ţigări de contrabandă, descoperite în două autoturisme la frontiera de nord

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe