Baza de Reparații Nave Brăila

Baza de Reparații Nave Brăila

A: Braila, Strada Incinta Docuri nr.1, cod 900900, judetul Braila
T: 0239.612.241,
F: 0239.615.945,
E: secretariat@bazanave.ro
W: www.bazanave.ro

Comunicate / Știri și informări

Baza de Reparaţii Nave Brăila este unitatea din structura Poliţiei de Frontieră Române, cu specific de service naval care asigură restabilirea parametrilor constructivi şi de funcţionare, în vederea menţinerii calităţilor nautice şi caracteristicilor tehnico-operaţionale ale navelor aparţinând tuturor structurilor Ministerului Afacerilor Interne, realizând mentenanţa, inspecţiile şi supravegherile tehnice navale, precum şi a unor componente ale Sistemul Integrat de Securizare a Frontierei (inclusiv Sistemul de Control şi Observare la Marea Neagră), conform programelor de producţie, de inspecţii şi de dotări.

Baza de Repraţii Nave Brăila asigură mentenanţa nevelor maritime de tonaj de la 100 t la 1000t şi putere a motoarelor de la 1000 Cp la 3000 Cp şi a navelor fluviale de tonaj de până la 50 t şi putere a motoarelor de până la 700 Cp, pe corp de oţel şi de aluminiu, precum şi a şalupelor şi a ambarcaţiunilor pe corp de oţel, aluminiu sau poliesteri armaţi cu fibră de sticlă, propulsate cu motoare inboard sau outboard. Aceste nave sunt construite în şantiere navale din România, Germania, Italia, Spania, Olanda, Croaţia, Polonia, Turcia şi Israel. Majoritatea tehnicii, la care se intervine, de la bordul acestor nave este de ultimă generaţie, cu grad ridicat de automatizare şi este fabricată de firme de prestigiu: Volvo Penta Suedia, MTU Germania, Cummins Inc. Statele Unite ale Americii, Mercury Marine Statele Unite ale Americii, Johnson Statele Unite ale Americii, Caterpillar Inc. Statele Unite ale Americii, Yamaha Motor Corporation Statele Unite ale Americii, MerCruiser Engines Marea Britanie, Navtron S.R.L. România, Furuno Electric Co. Japonia, Sperry Marine Danemarca, Siemens Germania, Icom Inc. Japonia.

Baza dispune de capacitati de productie moderne si forta de munca înalt calificata în domeniile specifice, care asigura suportul logistic pentru activitatea de service naval, astfel: proiectare si tehnologii în domeniul naval, andocare nave, reparatii motoare navale de propulsie si generatoare; corpuri de nave din otel, aluminiu, fibra de sticla si cauciuc; reparatii instalatii mecanice de bord; instalatii electrice si automatizari navale; prelucrari mecanice; amenajari interioare nave; comunicatii radio si radiolocatie; echipamente de navigatie si conducerea focului; armament naval; vulcanizare; metrologie; etc.    

Existenţa unui puternic nucleu de ingineri şi specialişti în domeniul naval, capabil sa ofere proiectare, tehnologii, asistenţă tehnică, supravegheri pe fluxul de construcţie, recepţii nave, inspecţii şi supravegheri tehnice precum şi implementarea factorilor de progres la un înalt nivel face posibilă repararea unei game largi de motoare navale, agregate si aparatura provenite de la constructori diferiti, majoritatea de ultima generatie, care implica tehnologii diferite si o achizitie de piese de schimb laborioasa.

Specializarea forţei de muncă şi experienţa acumulata de-a lungul timpului de specialişţii Bazei pe linie de service mobilitate navală, reparaţii motoare şi reparaţii ambarcaţiuni din poliesteri armaţi cu fibră de sticlă, precum şi disponibilitatea executării lucrarilor în orice moment şi în orice condiţii asigură executarea cu operativitate a misiunilor de interventie tip service pe locul de serviciu, în conditiile în care exista în permanenta solicitari ale sectoarelor Politiei de Frontiera, pentru întreaga zona de competenta, pe frontiera de stat a României.