Ţigări ascunse în podeaua dublă şi pereţii unor autovehicule, depistate de poliţiştii de frontieră


Polițiștii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmației au descoperit și confiscat, în urma acţiunilor de combatere a contrabandei cu ţigări  desfăşurate în zona de competenţă,  peste 26.800 pachete țigări, de proveniență ucraineană, în valoare de aproximativ 244.000 lei.

Ieri, 11 mai a.c., polițiștii de frontieră din cadrul S.P.F. Sighetu Marmației au declanșat o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu produse din tutun, în zona de responsabilitate.
Astfel, în jurul orei 07.30, lucrătorii noștri au identificat în trafic, pe raza localității Rona de Sus, jud. Maramureș, o autoutilitară marca Volkswagen, cu număr de înmatriculare specific Ungariei, despre care aveau suspiciuni că ar fi folosită în contrabanda cu ţigări. Poliţiştii de frontieră au oprit autovehiculul în cauză, la volanul căruia se afla Ioan M. de 19 ani, domiciliat pe raza jud. Arad.
Pe timpul controlului, lucrătorii noștri au observat, într-un loc special amenajat în podeaua dublă, mai multe pachete cu țigări, fapt pentru care s-a luat măsura conducerii șoferului şi a autovehiculului la sediul poliției de frontieră, în vederea continuării cercetărilor. În urma controlului amănunțit efectuat asupra autoutilitarei, polițiștii de frontieră au descoperit cantitatea de 2.998 pachete țigări de proveniență ucraineană.
De asemenea, poliţiştii de frontieră au extins cercetările şi au stabilit că în activitatea infracţională au mai fost implicaţi doi tineri, în vârstă de 20 şi 21 de ani, ambii domiciliaţi pe raza jud. Maramureș.
Întreaga cantitate de țigări în valoare de aproximativ 27.000 lei a fost ridicată în vederea confiscării, în cauză polițiștii de frontieră efectuează cercetări pentru săvârșirea infracțiunilor de contrabandă și complicitate la contrabandă, iar autoutilitara, în valoare de 2.500 de euro a fost indisponibilizată la sediul sectorului, până la finalizarea cercetărilor.

Tot ieri, în jurul orei 4.00, în P.T.F. Siret, jud. Suceava, s-a prezentat pe sensul de intrare în ţară, cetățeanul ucrainean H. Vasyl, în vârstă de 31 de ani, conducând un autoturism marca Volkswagen.
În baza analizei de risc, poliţiştii de frontieră împreună cu lucrătorii vamali, folosind și câinele poliţist Lena, specializat în descoperirea produselor de tutun, au efectuat un control amănunţit asupra autoturismului, persoanei și bagajelor.
Astfel, a fost descoperită ascunsă şi nedeclarată, în vederea sustragerii de la controlul vamal, în rezervorul de combustibil al autoturismului, cantitatea de 330 pachete de ţigări, marca Marble, de provenienţă ucraineană.
Ţigările în valoare de 413 lei au fost ridicate în vederea confiscării, iar şoferul a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 5.000 lei.
Față de cetățeanul ucrainean poliţiştii de frontieră au luat măsura interzicerii intrării în România pe o perioadă de 5 ani, începând cu data de 11.05.2016.

În aceeași zi, în jurul orei 08.30, poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Vicovu de Sus au depistat în trafic, pe raza orașului Vicovu de Sus, jud. Suceava, un microbuz marca Mercedes Sprinter, despre care existau date că transportă ţigări de contrabandă.
Şoferul autoturismului a refuzat să oprească la semnalele regulamentare efectuate de către poliţiştii de frontieră, fapt pentru care s-a procedat la urmărirea maşinii, folosind semnalele acustice şi luminoase ale autospecialei din dotare. Acesta și-a continuat deplasarea în mare viteză şi a virat pe o stradă secundară unde a abandonat maşina.
Autoturismul abandonat a fost condus la sediul poliţiei de frontieră, iar în urma controlului amănunțit au fost descoperite, într-un spațiu special amenajat în peretele despărțitor dintre compartimentul de persoane și cel de marfă, 14.500 pachete ţigări, de diferite mărci, de provenienţă ucraineană.
Țigările, în valoare de aproximativ 145.000 lei, au fost ridicate în vederea confiscării, iar microbuzul în valoare de aproximativ 29.000 lei a fost indisponibilizat la sediul S.P.F. Vicovu de Sus.
În continuare polițiștii de frontieră efectuează cercetări în vederea identificării persoanelor implicate şi a documentării întregii activităţi infracţionale.

Şi polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului P.F. Valea Vișeului, jud. Maramureș, pe timpul unor misiuni de supraveghere și control la frontiera de stat au descoperit abandonate în vegetaţie, mai multe baxuri cu țigări de proveniență ucraineană.
În urma inventarierii coletelor, s-a constatat că acestea conțin 9.000 pachete țigări, de diferite mărci, în valoare de 71.400 lei.
În continuare, polițiștii de frontieră fac verificări specifice în vederea identificării persoanelor implicate și a documentării întregii activități infracționale.

  • Ţigări ascunse în podeaua dublă şi pereţii unor
  • Ţigări ascunse în podeaua dublă şi pereţii unor
  • Ţigări ascunse în podeaua dublă şi pereţii unor
  • Ţigări ascunse în podeaua dublă şi pereţii unor
  • Ţigări ascunse în podeaua dublă şi pereţii unor
  • Ţigări ascunse în podeaua dublă şi pereţii unor
  • Ţigări ascunse în podeaua dublă şi pereţii unor
  • Ţigări ascunse în podeaua dublă şi pereţii unor
  • Ţigări ascunse în podeaua dublă şi pereţii unor

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe