Un marocan și o tânără din România, depistați în timp ce încercau să intre fraudulos în țară


Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Moravița au depistat un marocan și o tânără, cetățean român, care au încercat să intre ilegal în România din Serbia, pe jos, pe la frontiera verde.

În data de 22.02.2019, în jurul orei 23.30, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Moravița - I.T.P.F. Timişoara, pe timpul executării misiunii de supraveghere a frontierei de stat, au depistat la aproximativ 200 m de linia de frontieră, în apropierea localităţii Stamora Germană, judeţul Timiş, doi tineri, un bărbat și o femeie, care se deplasau pe jos dinspre Serbia spre România.

Deoarece nu îşi justificau prezenţa în zonă, persoanele în cauză au fost conduse la sediul poliţiei de frontieră pentru cercetări.

În urma verificărilor efectuate cu privire la cei doi tineri, polițiștii de frontieră au stabilit că bărbatul este un cetățean din Maroc, în vârstă de 26 de ani, iar femeia este cetățean român, în vârstă de 25 de ani. Persoanele în cauză au declarat că s-au cunoscut în Franța în urma cu un an și jumătate și doreau să se căsătorească în România. Aceștia s-au hotărât să treacă ilegal frontiera din Serbia în România pe jos, pe câmp, întrucât cetățeanul marocan nu îndeplinea condițiile de a intra legal în țară.

În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, la finalizarea acestora urmând a se lua măsurile legale care se impun.

  • Un marocan și o tânără din România, depistați în timp ce încercau să intre fraudulos în țară

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe