Şofer român reţinut 24 de ore, pentru transportul unui grup de cetăţeni străini

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Jimbolia au depistat în cadrul unei acţiuni pe linia migraţiei ilegale, într-un autovehicul condus de un cetăţean român, patru cetăţeni din Afganistan.Şoferul este cercetat pentru infracţiunea de trafic de migranţi, fiind reținut pentru 24 de ore, urmând a fi prezentat instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă

În data de 23.09.2021, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Jimbolia au desfăşurat o acţiune specifică pe linia combaterii migraţiei ilegale în zona de competenţă.

Astfel, în jurul orei 12.30, au oprit pentru verificări, în localitatea Cărpiniş, pe comunicaţia 59A, un autovehicul care circula în regim de taxi, condus de un cetăţean român. În urma controlului efectuat au fost descoperiţi, în calitate de pasageri, patru cetăţeni străini, toţi bărbaţi.

Poliţiştii de frontieră i-au condus pe cetăţenii străini şi pe şofer la sediul instituţiei pentru cercetări, unde li s-a făcut triajul epidemiologic de către echipajul medical sosit la faţa locului.

În cadrul verificărilor, s-a stabilit faptul că pasagerii sunt cetăţeni din Afganistan cu vârste cuprinse între 20 şi 34 de ani. Șoferul autovehiculului, un bărbat  în vârstă de 42 de ani, a declarat că intenţiona să îi ajute pe cei patru cetăţeni străini să ajungă în municipiul Timişoara.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub coordonarea  unui procuror din cadrul parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş. Şoferul autoturismului este cercetat pentru infracţiunea de trafic de migranţi,  fiind  reținut pentru 24 de ore, iar în cursul zilei urmează a fi prezentat instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă.

Totodată, recomandăm cetăţenilor să nu transporte persoane necunoscute în apropierea sau spre frontiera de stat, iar în situaţia în care le sunt solicitate astfel de servicii de transport, să anunţe echipajele Poliţiei de Frontieră, apelând numărul de telefon care funcţionează non-stop (021.9590).

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe