Şase cetățeni străini, opriţi la frontiera cu Ungaria


Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Sânnicolau Mare, judeţul Timiș, au depistat şase cetăţeni din Palestina, Algeria, Siria şi Maroc, toţi solicitanţi de azil în România, care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, pe jos.

În data de 09.01.2020, ora 08.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Sânnicolau Mare - I.T.P.F. Timişoara au desfăşurat o acţiune specifică pe linia combaterii migraţiei ilegale şi a infracţionalităţii transfrontaliere în zona de competenţă. Astfel, au depistat la aproximativ 300 m de linia de frontieră şase persoane care se deplasau pe jos, pe câmp, spre țara vecină.

Imediat, polițiștii de frontieră au procedat la oprirea celor în cauză, care nu îşi justificau prezenţa în zona de frontieră, grupul fiind condus la Sectorul Poliţiei de Frontieră Sânnicolau Mare pentru cercetări.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii de frontieră au stabilit faptul că cei şase sunt cetățeni din Palestina, Algeria, Siria şi Maroc, toţi bărbaţi cu vârste cuprinse între 18 şi 25 de ani. Aceştia sunt solicitanţi de azil în ţara noastră, au declarat faptul că intenționau să ajungă în ţări din vestul Europei și au recurs la această metodă întrucât nu îndeplineau condiţiile legale de ieşire din ţară.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă la trecerea frauduloasă a frontierei de stat, la finalizare urmând a fi luate măsurile legale care se impun.

  • Şase cetățeni străini, opriţi la frontiera cu Ungaria

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe