Șapte cetățeni din Afganistan și Pakistan, opriţi la frontiera cu Ungaria


Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Sânnicolau Mare, judeţul Timiș, au depistat șapte cetăţeni din Afganistan și Pakistan, solicitanţi de azil în România, care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria.

În data de 02.08.2017, ora 20.30, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Sânnicolau Mare - I.T.P.F. Timişoara au declanşat o acţiune specifică pe linia combaterii migraţiei ilegale, în urma căreia au depistat, pe raza localității de frontieră Cenad, județul Timiș, șapte cetăţeni străini care se deplasau din interiorul țării spre frontiera cu Ungaria.

Persoanele în cauză, care nu îşi justificau prezenţa în zonă, au fost duse la sediul Poliţiei de Frontieră Sânnicolau Mare pentru cercetări.

În cadrul verificărilor preliminare, polițiștii de frontieră au stabilit că cei în cauză sunt cetăţeni din Afganistan și Pakistan, cinci adulți cu vârste cuprinse între 18 și 45 de ani și doi minori de 16 și 17 ani, toți solicitanți de azil.  

Din primele declarații a rezultat că aceștia au încercat să treacă ilegal frontiera din România în Ungaria, cu intenţia de a ajunge în ţări din vestul Europei.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativa de trecere frauduloasă a frontierei de stat, la finalizare urmand a fi luate măsurile legale care se impun.

  • Șapte cetățeni din Afganistan și Pakistan, opriţi la frontiera cu Ungaria

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe