Patru cetăţeni turci, depistaţi la frontiera cu Serbia

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Oraviţa au depistat patru cetăţeni turci, care au încercat să intre ilegal în România din Serbia. Având în vedere că una dintre persoane se afla în stare de hipotermie, poliţiştii de frontieră au solicitat ajutor medical de specialitate, aceasta fiind transportată la spital în vederea acordării de îngrijiri medicale.

În cursul nopţii de 29/30.01.2020, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Oraviţa au desfăşurat o acţiune pentru prevenirea şi combaterea migraţiei ilegale în zona de competenţă, în urma căreia au depistat în apropierea localităţii de frontieră Jitin, patru cetățeni străini. Pentru că nu îşi justificau prezenţa în zonă, aceştia au fost conduşi la sediul sectorului de frontieră, pentru cercetări. 

În urma verificărilor preliminare efectuate de polițiștii de frontieră, a rezultat faptul că persoanele sunt cetăţeni din Turcia, cu vârste cuprinse între 19 şi 25 de ani şi au încercat să treacă ilegal frontiera din Serbia în România.

Deoarece una dintre persoane se afla în stare de hipotermie, poliţiştii de frontieră au contactat imediat serviciul medical de urgenţă, care s-a deplasat la faţa locului pentru acordarea de îngrijiri medicale. Persoana a fost transportată cu o ambulanță la spitalul din Oraviţa, în prezent starea acesteia fiind stabilă. 

În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, totodată fiind informate autorităţile de frontiera din Serbia in vederea punerii în aplicare a acordului de readmisie.

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe