Patru cetăţeni sirieni, depistaţi la frontiera cu Serbia


Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Sânnicolau Mare au depistat patru cetăţeni sirieni, care au încercat să intre ilegal în România din Serbia. Având în vedere că una dintre persoane a acuzat probleme de sănătate, poliţiştii de frontieră au solicitat ajutor medical de specialitate, aceasta fiind transportată la spital în vederea acordării de îngrijiri medicale.

În data de 15.01.2020, în jurul orei 22.30, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Sânnicolau Mare au depistat în apropierea localităţii de frontieră Beba Veche, la aproximativ 500 m de linia de frontieră, patru cetățeni străini. Pentru că nu îşi justificau prezenţa în zonă, aceştia au fost conduşi la sediul sectorului de frontieră, pentru cercetări. 

În urma verificărilor preliminare efectuate de polițiștii de frontieră, a rezultat faptul că persoanele sunt cetăţeni din Siria, cu vârste cuprinse între 25 şi 62 de ani şi au încercat să treacă ilegal frontiera din Serbia în România.

Deoarece una dintre persoane a acuzat probleme de sănătate, poliţiştii de frontieră au contactat imediat serviciul medical de urgenţă, care s-a deplasat la faţa locului pentru acordarea de îngrijiri medicale.

Persoana a fost transportată cu o ambulanță la spitalul din Sânnicolau Mare, în prezent starea acesteia fiind stabilă şi aflându-se în afara oricărui pericol.  

În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, urmând ca la finalizare să fie luate măsurile legale ce se impun.

  • Patru cetăţeni sirieni, depistaţi la frontiera cu Serbia

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe