Opt migranţi depistaţi la frontiera verde


Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Moraviţa în cooperare cu Secţia 8 de Poliţie Deta, au depistat în zona de competenţă opt cetăţeni străini, care au încercat să treacă frontiera din Serbia în România, cu intenţia de a ajunge într-un stat din vestul Europei.

În data de 12.03.2017, în jurul orei 05.30, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Moraviţa, în cooperare cu Secţia 8 de Poliţie Deta, au depistat în zona de competenţă, în apropiera localităţii de frontieră Jamu Mare, judeţul Timiş, patru persoane de sex masculin, două persoane de sex feminin şi doi minori.

 Persoanele, care nu îşi justificau prezenţa în zona de frontieră, au fost conduse la sediul poliţiei de frontieră pentru cercetări.

În cadrul verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că este vorba despre şapte cetăţeni din Irak şi un cetăţean sirian, cu vârste cuprinse între 5 şi 27 ani. Persoanele în cauză au declarat că au încercat să treacă frontiera din Serbia în România cu intenţia de a ajunge într-un stat din vestul Europei.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, cele opt persoane fiind preluate de lucrători din cadrul Centrului de Cazare şi Proceduri pentru Solicitanţii de Azil Timişoara, luându-se măsurile legale ce se impun.

  • Opt migranţi depistaţi la frontiera verde

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe