O tânără din Maroc a încercat să iasă ilegal din România, folosind documentele surorii sale

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Sânnicolau Mare - P.T.F. Cenad au depistat o tânără din Maroc care a încercat să iasă din țară folosind documentele de călătorie ale surorii ei. Pentru a ieși ilegal din România, tânăra a fost ajutată de o altă soră, ce obținuse cetățenia italiană, fapt pentru care, în prezent, este cercetată pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de migranți.

În data de 13.06.2017, în jurul orei 04.30, la Punctul de Trecere a Frontierei Cenad - I.T.P.F. Timişoara, s-a prezentat pentru a ieși din țară o femeie în vârstă de 40 de ani, Z.K., cetățean italian, la volanul unui autoturism marca BMW. Alături de aceasta, în mașină,  se mai afla o persoană de sex feminin care s-a legitimat cu un pașaport simplu Maroc și un permis de rezidență eliberat de autoritățile din Italia.

La controlul de frontieră, polițiștii de frontieră au constatat că există diferențe vizibile de fizionomie între pasageră și fotografiile din documentele prezentate la control.

În urma extinderii cercetărilor, polițiștii de frontieră au constat că persoana care s-a prezentat la control este de fapt Z.A., o tânără în vârstă de 32 de ani, cetățean marocan, care a intrat legal în țară în baza documentelor personale și a unei vize turistice. Aceasta a declarat că documentele prezentate la control aparțin unei surorii ale ei și a recurs la această metodă deoarece dorea să ajungă într-un stat din vestul Europei și nu deținea o viză valabilă pentru spațiul Schengen. Din cercetări s-a stabilit că Z.K., șoferița italiană, este sora tinerei, aceasta recunoscând că a ajutat-o să intre în posesia documentelor de călătorie și urma să o transporte până în Italia.

În cauză poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de fals privind identitatea, tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat și trafic de migranți.

 Cercetările continuă sub coordonarea unui procuror de pe lângă Tribunalul Timiș, urmând ca la finalizare să fie luate măsurile legale ce se impun.

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe