Nouăsprezece migranţi, depistaţi într-un microbuz de poliţiştii de frontieră


Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Moraviţa au depistat, în urma unei acţiuni pe linia prevenirii şi combaterii migraţiei ilegale, nouăsprezece cetăţeni din Turcia şi Afganistan care au încercat să intre ilegal în România, fiind ajutați de un cetățean român.

În data de 21.07.2021, în jurul orei 05.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Moraviţa, judeţul Timiş, au desfăşurat o acţiune specifică pe linia prevenirii şi combaterii migraţiei ilegale în zona de competenţă.

Astfel, în localitatea Denta a fost oprit un microbuz condus de un cetăţean român, T.F., în vârstă de 32 ani. În urma controlului efectuat asupra mijlocului de transport, în interior, au fost depistate nouăsprezece persoane, cetăţeni străini, fără documente de identitate asupra lor.

Având în vedere faptul că nu îşi justificau prezenţa în zonă, persoanele în cauză, optsprezece adulţi şi un minor, au fost conduse la sediul Sectorului Politiei de Frontieră Moraviţa, pentru cercetări

În cadrul verificărilor preliminare, s-a stabilit faptul că pasagerii sunt cetățeni din Turcia şi Afganistan, toţi bărbaţi, cu vârste cuprinse între 16 şi 32 de ani. De asemenea, în cadrul verificărilor, persoanele în cauză au declarat că au încercat să treacă ilegal frontiera din Serbia în România pe jos, fiind preluate de către cetăţeanul român din apropierea graniței cu statul vecin. Cetăţenii străini au mai declarat că au recurs la această metodă întrucât intenționau să ajungă în vestul Europei, însă nu dețineau documente legale.

Polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, pentru cetăţenii străini, respectiv  de trafic de migranți pentru conducătorul microbuzului. În continuare cercetările sunt desfăşurate sub coordonare unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş.

Totodată, reamintim cetăţenilor români şi străini să nu transporte persoane necunoscute în apropierea sau spre frontiera de stat, iar în situaţia în care le sunt solicitate astfel de servicii de transport, să anunţe echipajele Poliţiei de Frontieră, apelând numărul de telefon care funcţionează non-stop (021.9590).

  • Nouăsprezece migranţi, depistaţi într-un microbuz de poliţiştii de frontieră

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe