Informare

Autoritățile de frontiera din Republica Serbia au informat I.T.P.F. Timișoara că începând cu data de 12.03.2020, ora 08.00 ora României, s-au suspendat  temporar activitatea următoarelor  puncte de trecere a  frontierei de la granița comună:

  •  PTF  Vrbica - Valcani- specific rutier,
  • PTF  Nakovo - Lunga- specific rutier,
  • PTF Jasa Tomic - Foeni - specific rutier,
  • PTF  Kaludjerovo - Naidas - specific rutier,
  • PTF Golubac - Moldova Nouă - specific rutier/naval,
  • PTF Kladovo - Drobeta Turnu Severin - specific naval,
  • PTF Kusjak - Porțile de Fier II - rutier.

Măsura a fost instituită în vederea de protejării sănătăţii cetățenilor din cele două state, în contextul extinderii infecției  cu COVID 19.

Precizăm că, traficul  de frontieră între cele două țari va continua în condiţii normale prin P.T.F. Stamora Moravița (județul Timiș), P.T.F. Jimbolia  (județul Timiș) și P.T.F. Porțile de Fier I (județul Mehedinți). 

Totodată la nivelul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara s-au luat gradual mai multe măsuri de întărire a dispozitivelor de supraveghere şi control al trecerii frontierei de stat în special în Punctele de Trecere a Frontierei, sprijinind lucrătorii din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică în activităţile desfăşurate.

Cetățenii care se prezintă în toate punctele de trecere a frontieriei, vor completa un chestionar pus la dispoziție de către Direcția de Sănătate Publică, în care declară, pe propria lor răspundere, locația de îmbarcare precum și pe cea de destinație.

Menţionăm că falsul în declaraţii este pedepsit conform art. 326 Cod Penal, la nivelul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara în Punctul de Trecere a Frontierei Cenad înregistrându-se până în prezent două cazuri cu opt persoane implicate.

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe