Grupare infracțională specializată în trafic de migranți, destructurată


Polițiștii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara, împreună cu polițiști din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucureşti, cu sprijinul Brigăzii Speciale de Intervenţie Vlad Ţepeş a Jandarmeriei Bucureşti, sub coordonarea D.I.I.C.O.T. - Structura Centrală, au destructurat o grupare infracțională specializată în trafic de migranți. Au fost duse la audieri 24 de persoane.

La data de 28 noiembrie a.c., polițiștii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara, împreună cu polițiști din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucureşti, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. - Structura Centrală, au efectuat percheziții la 15 locaţii de pe raza judeţului Timiş, aparţinând membrilor unei grupări infracționale, specializată în trafic de migranți.

Gruparea formată din cetăţeni români şi străini (Egipt, Siria şi Turcia), a acţionat, în perioada 2017-2018, atât pe teritoriul României, cât și pe teritoriul Turciei, Bulgariei, Serbiei şi Germaniei.

Din cercetări a reieșit că activitatea infracțională a grupării presupunea tranzitarea migranţilor pe ruta Turcia-Bulgaria-Serbia-România, adăpostirea și cazarea acestora la mai multe adrese din judeţele Timiş şi București. Pe teritoriul României grupurile de migranți erau călăuzite spre frontiera de vest, în vederea trecerii ilegale a acestora, ascunși în mijloace de transport, cu intenţia de a ajunge pe teritoriul statelor din spaţiul Schengen, unde erau sfătuiți să solicite azil.

În urma administrării probatoriului, s-a  stabilit ca gruparea infracţională a traficat  peste 300 migranți,  de origine afro-asiatică.

Poliţiştii de frontiera au depistat mai multe transporturi de migranți, majoritatea fiind găsiți ascunşi în camioane, care încercau să iasă din ţară pe la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac.

În urma percheziţiilor efectuate, 24 persoane au fost aduse la audieri şi au fost dispuse luarea măsurilor legale. Cercetările sunt continuate sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. - Structura Centrală, membrii grupării fiind cercetați sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic de migranţi și constituire a unui grup infracţional organizat.

Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române. La activități au participat și jandarmi din cadrul Brigăzii Speciale de Intervenţie Vlad Ţepeş Bucureşti.

  • Grupare infracțională specializată în trafic de migranți, destructurată
  • Grupare infracțională specializată în trafic de migranți, destructurată
  • Grupare infracțională specializată în trafic de migranți, destructurată

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe