Doisprezece cetăţeni din Iran și Irak, depistaţi la malul Dunării de poliţiştii de frontieră mehedinţeni


Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Porţile de Fier II au depistat în zona de competenţă doisprezece cetăţeni din Irak şi Iran care au traversat fluviul Dunărea cu ajutorul unei ambarcaţiuni gonflabile cu motor pentru a intra  ilegal în Romania din Serbia.

În data de 01.10.2021, în jurul orei 11.30, la nivelul Sectorului Poliţiei de Frontieră Porţile de Fier II, județul Mehedinți, a avut loc o acțiune privind prevenirea și combaterea migrației ilegale în zona de competenţă. Astfel, la malul Dunării, în dreptul km. flv. 874, în localitatea Ostrovu Mare, a fost descoperit un grup format din doisprezece cetăţeni străini.

Imediat, persoanele în cauză au fost conduse la sediul sectorului pentru verificări, unde li s-a făcut triajul epidemiologic de către echipajul medical sosit la faţa locului. 

În cadrul primelor verificări, polițiștii de frontieră au stabilit că cei în cauză sunt cetățeni din Irak şi Iran,  cu vârste cuprinse între 16 şi 47 de ani.

De asemenea, în cadrul cercetărilor, cetăţenii străini au declarat că au trecut frontiera din Serbia, cu o ambarcaţiune cu motor, condusă de un cetăţean sârb, care s-a întors pe teritoriul Serbiei.

Poliţiştii de frontieră au extins verificările, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Drobeta Turnu Severin, pentru depistarea tuturor persoanelor implicate și pentru a stabili întreaga arie infracțională, în cauză fiind efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ,,trecerea ilegala a frontierei de stat", la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

  • Doisprezece cetăţeni din Iran și Irak, depistaţi la malul Dunării de poliţiştii de frontieră mehedinţeni
  • Doisprezece cetăţeni din Iran și Irak, depistaţi la malul Dunării de poliţiştii de frontieră mehedinţeni

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe