Doi cetăţeni străini, depistaţi în timp ce intenţionau să intre ilegal în România


Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Oraviţa au depistat un cetăţean sârb și un cetăţean albanez, care au încercat să intre ilegal în România, pe jos, pe la frontiera „verde”.

În data de 06.02.2017, în jurul orei 21.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Oraviţa - I.T.P.F. Timişoara au declanşat o acţiune pe linia combaterii migraţiei ilegale în urma căreia au depistat, în apropierea localităţii de frontieră Vrani, două persoane de sex masculin care se deplasau dinspre frontiera cu Serbia spre interiorul ţării.

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că persoanele în cauză sunt un cetăţean sârb şi unul albanez, în vârstă de 33, respectiv 38 de ani.

Cei doi bărbaţi au declarat că au trecut ilegal frontiera din Serbia și au recurs la această metodă deoarece nu aveau documente legale pentru a ajunge în Franţa, la rude.

În cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, la finalizarea cazului urmând a fi luate măsurile legale ce se impun. 

  • Doi cetăţeni străini, depistaţi în timp ce intenţionau să intre ilegal în România

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe