Cetăţean egiptean cercetat în stare de arest preventiv, pentru trafic de migranţi


Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Cenad - I.T.P.F. Timişoara au depistat, ascunşi în portbagajul unei maşini, doi cetăţeni egipteni care intenționau să ajungă ilegal în vestul Europei. Şoferul autoturismului, tot cetăţean egiptean, este cercetat pentru infracţiunea de trafic de migranţi, instanţa dispunând pe numele acestuia măsura arestării preventive pentru 30 de zile.

În data de 01.08.2021, în jurul orei 05.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Cenad - I.T.P.F. Timişoara s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor specifice, pentru a ieşi din ţară, cetăţeanul egiptean A.M., în vârstă de 26 de ani, posesor al unui permis de şedere emis de autorităţile italiene.

Cu ocazia efectuării controlului specific asupra autoturismului, poliţiştii de frontieră au constatat că în portbagaj se aflau ascunşi, sub bagaje, doi cetăţeni străini, de sex masculin.

Cei doi bărbaţi şi şoferul autoturismului au fost conduşi la sediul sectorului pentru cercetări.

În urma verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit faptul că doi sunt cetăţeni din Egipt, cu vârste de 17, respectiv 20 de ani, ambii fiind solicitanţi de azil pe teritoriul României. Aceştia din urmă au declarat că au recurs la această metodă deoarece doreau să ajungă în ţări din vestul Europei şi nu deţineau documente valabile.

În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat şi de trafic de migranţi, iar judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Timiş a dispus măsura arestării preventive pe o perioadă de 30 de zile pentru şoferul autoturismului.

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe