Campanie de prevenire „Nu transportaţi persoane necunoscute din zona de frontieră”

În ultima perioadă, poliţiştii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Timişoara, au instrumentat numeroase cazuri de trafic de migranţi la frontiera cu Serbia, fiind depistate persoane din state cu potenţial migrator, care au fost sprijinite sau călăuzite de cetăţeni români ori străini.

Din cazuistica înregistrată a reieşit faptul că o parte din migranţi apelează la serviciile unor companii de taxi sau persoane care practică servicii de taximetrie în regim privat pe raza judeţului Timiş, pentru a ajunge în municipiul Timişoara sau în zona limitrofă, oferind în schimb sume de bani peste contravaloarea reală a serviciului prestat.

În acest sens, I.T.P.F. Timişoara a derulat o campanie de prevenire „NU transportaţi persoane necunoscute din zona de frontieră”, prin care s-a urmărit informarea detaliată şi corectă a angajaţilor societăţilor de taxi, a persoanelor care practică servicii de taximetrie, precum şi a localnicilor din zona de frontieră, cu privire la consecinţele negative ale migraţiei ilegale, precum şi săvârşirea infracţiunii de trafic de migranţi, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 263 C.Pen.

În perioada septembrie-decembrie 2020, au avut loc activităţi preventive la nivelul judeţului Timiş: întâlniri cu reprezentanţii societăţilor de taximetrie din municipiul Timişoara, persoanele care prestează servicii de taximetrie în regim privat, distribuire flyere şi în parteneriat cu reprezentanţii Societăţii de Transport Public Timişoara s-au afişat în statiile şi mijloacele de transport public afişe cu mesajul campaniei.

De asemenea, polițiștii din cadrul S.T.P.F. Timiş și Sectoarelor Poliţiei de Frontieră din judeţul Timiş au acţionat preventiv în localităţile de frontieră şi în Punctele de Trecere a Frontierei, distribuind materiale informative, cu informaţiile campaniei de prevenire şi combatere a migraţiei ilegale.

Proiectul a fost finanţat cu sprijinul ATOP (Autoritatea Teritorială de Ordine Publică) din subordinea Consiliului  Judeţean Timiş.

  • Campanie de prevenire „Nu transportaţi persoane necunoscute din zona de frontieră”
  • Campanie de prevenire „Nu transportaţi persoane necunoscute din zona de frontieră”
  • Campanie de prevenire „Nu transportaţi persoane necunoscute din zona de frontieră”

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe