7 cetățeni din Irak și Siria, opriți de polițiștii de frontieră la granița cu Serbia


Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Naidaș - I.T.P.F. Timișoara au depistat, la frontiera cu Serbia, 7 cetăţeni din Irak și Siria (5 adulți și doi copii), care intenţionau să intre ilegal în România, cu intenția de a ajunge într-un stat din vestul Europei.

Azi, 11.05.2017, in jurul orei 02.30, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Naidaș, județul Caraş-Severin, au declanşat o acţiune specifică pe linia combaterii migraţiei ilegale în zona de competenţă. În urma acțiunii, poliţiştii de frontieră au depistat, în apropierea localităţii de frontieră Iam, 7 cetăţeni străini, care au încercat să intre ilegal în România, din Serbia.

 În cadrul primelor verificărilor, polițiștii de frontieră au stabilit că persoanele în cauză sunt cetăţeni din Irak și din Siria. Grupul era format din 5 adulţi, 1 femeie și 4 bărbați, având vârste cuprinse între 18 şi 44 de ani și 2 copii gemeni, în vârstă de 6 ani. La cercetări, adulții au declarat că au încercat să treacă ilegal frontiera din Serbia în România cu intenţia de a ajunge într-un stat din vestul Europei.

În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, la finalizare urmând a fi luate măsurile legale care se impun.

Totodată, au fost anunţate autorităţile de frontieră sârbe, în vederea cercetării în comun a evenimentului şi punerii în aplicare a acordului de readmisie. 

  • 7 cetățeni din Irak și Siria, opriți de polițiștii de frontieră la granița cu Serbia

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe