11  cetățeni iranieni și irakieni şi două călăuze din Turcia, opriţi de poliţiştii de frontieră timişeni


Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Cruceni - I.T.P.F. Timișoara au depistat 8 cetăţeni din Iran și 3 din Irak, care au încercat să treacă ilegal frontiera din Serbia în România. În acţiunea ilegală, grupul a fost sprijinit de doi cetăţeni turci care sunt cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de migranţi.

În data de 14.10.2017, în jurul orei 00.30, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Cruceni, județul Timiș, au observat cu ajutorul aparaturii de vedere pe timp de noapte un grup format din 11 persoane, care se deplasa dinspre frontiera cu Serbia spre interior.

Poliţiştii de frontiera au monitorizat grupul şi au observat că persoanele în cauză au aşteptat până când în zona a venit un autoturism care le-a preluat. Imediat, poliţiştii de frontieră au intervenit, au oprit autoturismul, iar persoanele în cauză au fost duse la sediul Poliţiei de Frontieră pentru cercetări.

În cadrul verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că grupul era format din 11 persoane din Iran și Irak, 5 bărbați și 3 femei, având vârste cuprinse între 22 și 42 de ani, precum şi trei minori de 4, 8 respectiv 16 ani. De asemenea, s-a mai stabilit ca şoferul autoturismului și pasagerul din dreapta care au preluat grupul de migranţi,sunt cetățeni turci, în vârstă de 19, respectiv 25 de ani, cu domiciliul în Romania.

Totodată, s-a stabilit faptul că cetăţenii iranieni și irakieni au încercat să treacă ilegal frontiera din Serbia în România şi intenţionau să ajungă într-un stat din vestul Europei cu ajutorul călăuzelor turce.

În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de trecere frauduloasă a frontierei de stat pentru cele 11 persoane şi de trafic de migranţi pentru cele două călăuze, față de care s-a luat și măsura controlului judiciar, pentru o perioada de 60 de zile.

  • 11  cetățeni iranieni și irakieni şi două călăuze din Turcia, opriţi de poliţiştii de frontieră timişeni

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe