Inspectoratul Teritorial Iași

Inspectoratul Teritorial Iași

A: Iași, Strada George Coșbuc nr. 3-5, cod 700469, județul Iași,
T: 0232 272 220
F: 0232 460 094, 0232 271 719
E: itpf.iasi@mai.gov.ro
W: http://www.itpfiasi.ro

 

INFORMARE PROGRAM AUDIENȚE ȘI ACTIVITĂȚI RELAȚII CU PUBLICUL

 

Model declarație de completat la intrarea în țară

În aplicarea art. 5 din O.M. nr. 3/24.03.2020, în prezent, în punctele de trecere a frontierei se fac verificări pentru toate persoanele care se prezintă la intrarea în ţară, având ca zonă de plecare sau tranzit ţări zonele roşii şi galbene
Persoanele identificate sunt îndrumate către personalul Direcţiei de Sănătate Publică din punctele de trecere a frontierei în vederea stabilirii măsurii de carantină sau autoizolare la domiciliu obligatorii şi pentru completarea declaraţiei specifice triajului epidemiologic.

Începând cu data de 31.03.2020, modelul de declaraţie specifică triajului epidemiologic  completat de către persoanele care se prezintă la intrarea în ţară în punctul de trecere a frontierei a fost modificat.  

Mai jos, regăsiți modelul declarației care trebuie completată la intrarea în România!

Completarea acesteia cu date eronate intră sub incidența legii, conform articolelor 326 și 352 din Codul Penal, astfel:

Art. 326 Cod Penal
Declararea necorespunzătoare a adevărului, făcută unei persoane dintre cele prevăzute în art. 175 sau unei unități în care aceasta își desfășoară activitatea în vederea producerii unei consecințe juridice, pentru sine sau pentru altul, atunci când, potrivit legii ori împrejurărilor, declarația făcută servește la producerea acelei consecințe, se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.

Art. 352. –
(1) Nerespectarea măsurilor privitoare la prevenirea sau combaterea bolilor infectocontagioase, dacă a avut ca urmare răspândirea unei asemenea boli, se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 2 ani sau cu amendă.
(2) Dacă fapta prevăzută în alin. (1) este săvârșită din culpă, pedeapsa este închisoarea de la o lună la 6 luni sau amenda. 

Pentru vizualizarea și salvarea documentului: descarcă PDF.

Inspectoratul Teritorial al Politiei de Frontiera Iasi este structura regionala, subordonata Inspectoratului General al Politiei de Frontiera, cu competenta in zona de 30 kilometri de la frontiera de stat a Romaniei spre interior, pe raza judetelor Botosani, Iasi, Vaslui si Galati si in zona de 10 kilometri de o parte si de alta a malului Dunarii pe raza judetelor Galati si Braila, avand misiunea de a asigura:

  • supravegherea frontierei si controlul trecerii acesteia cu Republica Moldova pe o lungime de 681,3 kilometri;
  • supravegherea frontierei si controlul trecerii acesteia cu Republica Ucraina pe o lungime de 72,1 kilometri;
  • supravegherea Dunarii interioare deschise navigatiei internationale pe raza de competenta a Sectoarelor Politiei de Frontiera Galati si Braila;
  • respectarea prevederilor tratatelor, acordurilor, conventiilor si protocoalelor de frontiera incheiate cu Republica Moldova si Ucraina si a celor internationale la care Romania este parte, cu privire la frontiera de stat.