Ucrainean căutat de autoritățile maghiare, depistat la Halmeu

Polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Halmeu - judeţul Satu Mare au oprit la intrarea în țară un ucrainean căutat de autorităţile maghiare pentru trafic de migranţi

În noaptea de 3 spre 4 mai a.c., în jurul orei 00.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Halmeu, județul Satu Mare, s-a prezentat pentru a intra în România cetățeanul ucrainean A.N., în vârstă de 25 de ani.

Cu ocazia verificărilor, colegii noștri au constatat faptul că tânărul este căutat de către autoritățile din Ungaria pentru infracțiunea de trafic de migranţi. Pe numele acestuia a fost emis de către autorităţile maghiare, la data de 16 ianuarie 2020, un mandat european de arestare.

Persoana în cauză are de executat doi ani şi opt luni închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de migranţi.

În conformitate cu prevederile legale în vigoare, bărbatul a fost predat unui echipaj din cadrul Serviciului de Investigații Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare în vederea luării măsurilor legale ce se impun.

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe