Tunisian oprit din drumul ilegal spre Europa de vest

Polițiștii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Sighetu Marmației au depistat un tunisian care intenţiona să treacă ilegal frontiera pentru a ajunge, în final, în Germania.

În data de 13 iulie a.c., la nivelul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Satu Mare a avut loc o acţiune pe linia prevenirii şi combaterii migraţiei ilegale în zona de responsabilitate. În jurul orei 22.00, colegii noştri au reţinut, la aproximativ 100 de metri de linia de frontieră spre interior, la intrarea în localitatea Petea, un cetăţean străin.

Persoana a fost condusă la sediul STPF Satu Mare şi din primele verificări s-a stabilit că este vorba despre un tunisian, în vârstă de 40 ani. Acesta a declarat că intenţiona să ajungă în Germania, în căutarea unui loc de muncă.

Tunisianului i s-a întocmit lucrare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tentativă de ieşire din ţară prin trecere frauduloasă a frontierei de stat, iar în continuare urmează a se lua măsurile legale ce se impun.

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe