Trei cetăţeni din Maroc opriți la frontiera cu Ucraina

Polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Brodina - I.T.P.F.Sighetu Marmației, au depistat, în apropierea frontierei de stat, trei cetăţeni din Maroc, care au încercat să intre ilegal în România din Ucraina cu scopul de a ajunge în vestul Europei.

În data de 30 octombrie a.c., la nivelul Sectorului Poliției de Frontieră Brodina s-a declanșat o acțiune pe linia prevenirii și combaterii migrației ilegale.

Astfel, un echipaj al poliției de frontieră a depistat trei cetățeni străini, care se deplasau pe jos, dinspre frontieră spre localitatea Straja.

Deoarece nu își justificau prezența în zonă, aceștia au fost conduși la sediul Poliției de Frontieră pentru cercetări, unde, în urma verificărilor, s-a stabilit că cei trei sunt cetăţeni din Maroc.

Aceștia au vârste cuprinse între 24 şi 27  de ani şi au trecut ilegal frontiera din Ucraina în România, cu scopul de a ajunge într-o țară din vestul Europei.

În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, iar în continuare urmează a fi luate măsurile legale ce se impun.

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe