Trei cetățeni din Irak opriți la frontiera de nord a țării

Polițiștii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Suceava au depistat și reținut trei cetățeni din Irak care au încercat să intre ilegal în România din Ucraina. Persoanele au fost predate, conform acordului de readmisie, autorităţilor de frontieră din Ucraina.

La sfârșitul săptămânii trecute, la nivelul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Suceava - I.T.P.F. Sighetu Marmației s-a declanșat o acțiune pe linia prevenirii și combaterii migrației ilegale, în cooperare cu lucrători din cadrul IPJ Suceava - Secția de Poliție 4 Gălănești.

Astfel, echipa mixtă a depistat pe raza localității Putna, judeţul Suceava, trei persoane care nu vorbeau limba română și nu își justificau prezența în zonă, fapt pentru care au fost duse la sediul sectorului pentru cercetări.

În cadrul verificărilor preliminare, polițiștii de frontieră au stabilit că persoanele au vârste cuprinse între 17 ani şi 20 de ani și provin din Irak.

În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, iar conform acordului de readmisie cei trei cetățeni din Irak au fost predați autorităților de frontieră ucrainene.

  • Trei cetățeni din Irak opriți la frontiera de nord a țării

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe