Țigări în valoare de peste 78.000 de lei descoperite în două mașini

Polițiștii de frontieră sătmăreni au depistat în trafic, două mașini în care au descoperit peste 6.700 pachete cu țigări, de diferite mărci, pentru care șoferii nu a putut prezenta documente justificativeConducătorii auto sunt cercetați penal, iar țigările și mașinile au fost reținute de către polițiștii de frontieră în vederea continuării cercetărilor.

Polițiștii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Satu Mare au desfășurat în ultimele zile mai multe acțiuni pe linia combaterii contrabandei cu produse accizabile. În cadrul acestora, colegii noștri au oprit în trafic, în localitatea Halmeu, un autovehicul marca Fiat Ducato, înmatriculat în România. La volanul mașinii se afla o sătmăreancă în vârstă de 44 de ani. Polițiștii de frontieră au făcut un control sumar al autovehiculului și au observat mai multe cutii care conțineau țigări. Drept urmare, mașina și conducătorul auto au fost conduse la sediul STPF pentru continuarea cercetărilor.

În urma verificărilor specifice efectuate asupra mijlocului de transport, polițiștii de frontieră au constatat că în mașină erau 2.630 pachete cu țigări, de diferite mărci, fără marcaje fiscale, valoarea acestora însumând 30.771 de lei. Conducătorul auto nu a putut prezenta documente justificative, motiv pentru care întreaga cantitate de țigări și mijlocul de transport au fost reținute la sediul instituției în vederea confiscării și pentru continuarea cercetărilor.

În aceeași localitate, polițiștii de frontieră au oprit pentru control un autoturism marca Opel Astra, înmatriculat în România, care era condus de către un sătmărean în vârstă de 34 de ani. Colegii noștri au observat în portbagajul autoturismului mai multe colete voluminoase, învelite în folie neagră, astfel că au condus autoturismul la sediul instituției. În urma controlului amănunțit efectuat asupra mașinii, în interior au fost descoperite 4.100 pachete de țigări, de diferite mărci, având marcaje specifice magazinelor de tip duty free. Valoarea țigărilor se ridică la 47.970 lei. Și în acest caz, țigările și autoturismul au fost indisponibilizate la sediul STPF Satu Mare pentru continuarea cercetărilor.

În ambele cauze se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de deținere de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false, peste limita a 10.000 țigarete, faptă prevăzută și pedepsită de art. 452 alin. 1 lit. h) din Legea 227/2015 privind Codul Fiscal.

  • Țigări în valoare de peste 78.000 de lei descoperite în două mașini
  • Țigări în valoare de peste 78.000 de lei descoperite în două mașini
  • Țigări în valoare de peste 78.000 de lei descoperite în două mașini
  • Țigări în valoare de peste 78.000 de lei descoperite în două mașini

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe