Ţigări în valoare de aproximativ 93.000 lei, confiscate la frontiera cu Ucraina

Poliţiştii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmației au descoperit și confiscat, în urma unor acțiuni specifice desfăşurate în zona de competenţă, 7.930 pachete cu țigări de proveniență ucraineană, în valoare de aproximativ 93.000 lei. Pentru reţinerea contrabandiştilor, care nu s-au supus somațiilor legale prin voce, poliţiştii de frontieră au folosit armamentul din dotare, fiind trase cinci  focuri de avertisment în plan vertical, cu respectarea prevederilor legale.

În dimineaţa zilei de 29 ianuarie a.c., la nivelul Sectorului Poliției de Frontieră Brodina - I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei a fost declanșată o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu țigări, în zona de competență.

Astfel, în jurul orei 01.30, polițiștii de frontieră au observat mai multe persoane care transportau colete voluminoase de la frontiera de stat către interiorul țării, pe direcţia localităţii Ulma.

Colegii noștri au acționat pentru reținerea persoanelor în cauză, dar în momentul în care acestea au observat echipajul poliției de frontieră au abandonat coletele și au fugit.

Deoarece persoanele nu s-au supus somațiilor prin voce, oamenii legii au tras cinci focuri de avertisment în plan vertical, cu respectarea prevederilor legale, însă acestea nu s-au oprit și s-au dispersat în localitatea Ulma.

Imediat, poliţiştii de frontieră au informat autorităţile de frontieră ucrainene despre eveniment, concomitent cu cercetarea şi verificarea  zonei, fiind descoperite mai multe colete cu țigări.

Coletele au fost duse la sediul sectorului, unde, în urma inventarierii, a rezultat cantitatea de 7.930 pachete cu țigări, de proveniență ucraineană.

Întreaga cantitate de ţigări în valoare de aproximativ 93.000 lei a fost ridicată în vederea confiscării, iar în cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă în formă agravantă, precum și pentru depistarea persoanelor implicate şi a documentării întregii activități infracționale.

  • Ţigări în valoare de aproximativ 93.000 lei, confiscate la frontiera cu Ucraina
  • Ţigări în valoare de aproximativ 93.000 lei, confiscate la frontiera cu Ucraina
  • Ţigări în valoare de aproximativ 93.000 lei, confiscate la frontiera cu Ucraina

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe