Țigări în valoare de aproximativ 54.000 lei, confiscate la frontiera de nord


Poliţiştii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei au descoperit şi confiscat la frontiera verde și în PTF Siret, 5.358 pachete de ţigări de proveniență ucraineană, în valoare de aproximativ 54.000 lei.

Ieri, 30 mai a.c., la nivelul Sectorului Poliției de Frontieră Sighetu Marmației s-a desfăşurat o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigarete în zona de responsabilitate.

Astfel, în jurul orei 21.50, colegii noştri au observat pe direcția localității Lunca la Tisa, trei persoane care transportau, în spate, colete voluminoase de la linia de frontieră spre interiorul țării.

Polițiștii de frontieră au acționat pentru reținerea acestora, efectuând somațiile legale prin voce, însă acestea nu s-au supus, au abandonat coletele și au trecut înot apa râului Tisa, ajungând pe teritoriul statului vecin.

În cel mai scurt timp, au fost anunțate autoritățile ucrainene despre eveniment, în vederea cercetării în comun a cazului.

La fața locului, poliţiştii de frontieră au descoperit 9 colete cu țigarete, fapt pentru care s-a luat măsura transportării acestora la sediul instituției, în vederea continuării cercetărilor.

În urma inventarierii baxurilor cu țigări, s-a constatat că acestea conțin 4.500 pachete țigări, de proveniență Duty-Free, în valoare de 52.650 lei.

În cauză, se fac cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă și trecere frauduloasă a frontierei de stat, întreaga cantitate de țigarete fiind ridicată în vederea confiscării.

În continuare, se fac verificări pentru depistarea tuturor persoanelor implicate, sub directa supraveghere a procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sighetu Marmației, urmând ca la final să fie luate măsurile legale ce se impun.

Tot ieri, 30.05.2021, în jurul orei 16.00, s-a prezentat în Punctul de Trecere a Frontierei Siret, judeţul Suceava, pe sensul de intrare în ţară, un  cetăţean român, în vârstă de 49 de ani, conducând un  microbuz  marca Mercedes Benz, înmatriculat în România.

Existând suspiciuni că bărbatul transportă țigări, polițiștii de frontieră împreună cu lucrătorii vamali au efectuat un control amănunțit asupra mijlocului de transport, persoanei și bagajelor.

Astfel, a fost descoperită ascunsă şi nedeclarată, în vederea sustragerii de la controlul vamal, în pereţii laterali ai caroseriei microbuzului, cantitatea de 858 pachete cu ţigări, de provenienţă ucraineană.

Ţigările, în valoare totală de 1.287 lei, au fost ridicate în vederea confiscării, iar persoana în cauză a fost sancţionată contravenţional cu amendă în valoare de 5.000 de lei.

  • Țigări în valoare de aproximativ 54.000 lei, confiscate la frontiera de nord
  • Țigări în valoare de aproximativ 54.000 lei, confiscate la frontiera de nord
  • Țigări în valoare de aproximativ 54.000 lei, confiscate la frontiera de nord
  • Țigări în valoare de aproximativ 54.000 lei, confiscate la frontiera de nord
  • Țigări în valoare de aproximativ 54.000 lei, confiscate la frontiera de nord

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe