Ţigări în valoare de 65.000 lei confiscate la frontiera de nord

Poliţiştii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmației au descoperit și confiscat, în urma unor acțiuni specifice desfăşurate în zona de competenţă, 5.930 pachete cu țigări de proveniență ucraineană, în valoare de aproximativ 65.000 lei.

In ziua de 17 septembrie a.c., în jurul orei 02.30, s-a prezentat în Punctul de Trecere a Frontierei Siret, pe sensul de intrare în țară, cetățeanul ucrainean V.C., în vârstă de 59 de ani, conducând un autoturism marca Alfa Romeo, înmatriculat în Ucraina.

În baza analizei de risc, polițiștii de frontieră împreună cu lucrătorii vamali au efectuat un control amănunțit asupra autoturismului, persoanei și bagajelor.

Astfel, a fost descoperită ascunsă, în vederea sustragerii de la controlul vamal, în bagajele personale (în produse de uz casnic și cutii cu diverse produse), cantitatea de 440 pachete cu ţigări, de provenienţă ucraineană.

Întreaga cantitate de ţigări în valoare totală de 672 lei a fost ridicată în vederea confiscării, iar bărbatul a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 5.000 de lei.

Totodată, împotriva cetăţeanului ucrainean s-a instituit măsura interzicerii întrării în România pe o perioadă de 5 ani.

În ziua de 16 septembrie a.c., la nivelul Sectorului Poliției de Frontieră Brodina - I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei, a fost declanșată o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu țigări, în zona de competență.

Astfel, în jurul orei 18.35, un echipaj al poliției de frontieră a observat, pe direcția localității Brodina, un grup de persoane care transporta de la frontiera de stat către interiorul țării, colete voluminoase.

Imediat, colegii noștri au acționat pentru reținerea persoanelor în cauză, dar în momentul în care acestea au observat echipajul poliției de frontieră au abandonat coletele și au fugit.

Pentru reținerea persoanelor care nu s-au supus somațiilor legale prin voce, polițiștii de frontieră au tras cinci focuri de avertisment în plan vertical, cu respectarea prevederilor legale, însă nici de această dată cei în cauză nu s-au oprit şi au fugit în localitatea Brodina.

Imediat, poliţiştii de frontieră au informat autorităţile de frontieră ucrainene despre eveniment, concomitent cu monitorizarea şi cercetarea zonei, fiind descoperite 4 colete cu țigări.

Coletele au fost duse la sediul sectorului, unde, în urma inventarierii, a rezultat cantitatea de 5490 pachete cu țigări de proveniență ucraineană, a căror valoare se ridică la suma de 64.233 lei.

Întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării, iar în cauză se efectuează cercetări în vederea depistării tuturor persoanelor implicate şi a documentării întregii activități infracționale.

  • Ţigări în valoare de 65.000 lei confiscate la frontiera de nord
  • Ţigări în valoare de 65.000 lei confiscate la frontiera de nord
  • Ţigări în valoare de 65.000 lei confiscate la frontiera de nord
  • Ţigări în valoare de 65.000 lei confiscate la frontiera de nord
  • Ţigări în valoare de 65.000 lei confiscate la frontiera de nord
  • Ţigări în valoare de 65.000 lei confiscate la frontiera de nord

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe