Ţigări de contrabandă transportate peste frontieră


Polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului .P.F. Sighetu-Marmației au depistat un autoturism care transporta aproximativ 10.000 de pachete cu țigări de proveniență ucraineană, în valoare de peste 117.000 lei.

În data de 17 iunie a.c. , în jurul orei 06.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Sighetu Marmației au efectuat semnalele regulamentare pentru a opri la control un autoturism marca Audi A8, cu număr de înmatriculare provizoriu eliberat de către autoritățile din România

În momentul în care polițistul de frontieră s-a apropiat de mașină, conducătorul auto a demarat în trombă spre localitatea Sighetu Marmației.

Imediat, lucrătorii noștri au trecut la urmărirea mașinii iar la scurt timp aceasta a fost descoperită abandonată.

Pe timpul deplasării șoferul a pierdut controlul volanului și a acroșat un gard și o autoutilitară care staționa pe marginea drumului.

Din primele verificări în autoturismul marca Audi au fost observate mai multe colete cu țigări, iar la o cercetare mai amănunțită a zonei a fost descoperit și conducătorul auto care se ascundea într-o anexă a unui imobil din apropiere. Acesta a fost identificat în persoana numitului V.A., în vârstă de 40 ani, domiciliat pe raza județului Maramureș

Deoarece bărbatul a acuzat o stare de rău acesta a fost transportat la Spitalul Municipal Sighetu Marmației pentru acordarea de îngrijiri medicale.

Mașina cu țigări a fost dusă la sediul sectorului pentru continuarea cercetărilor.

În urma inventarierii coletelor descoperite, a rezultat cantitatea de 9.990        pachete de țigări, marca Marble, de proveniență Dutty Free, în valoare de  117.000 lei, care a fost ridicată în vederea confiscării.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări pentru săvârșirea infracțiunii de contrabandă iar la final urmând a se lua toate măsurile legale ce se impun.

De asemenea autoturismul în valoare de 30.000 lei, folosit la transportul țigărilor a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor.

  • Ţigări de contrabandă transportate peste frontieră
  • Ţigări de contrabandă transportate peste frontieră
  • Ţigări de contrabandă transportate peste frontieră
  • Ţigări de contrabandă transportate peste frontieră

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe