Ţigări de contrabandă şi tutun descoperite de polițiștii de frontieră

Poliţiştii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmației au descoperit și confiscat, în urma unor acțiuni desfășurate pe linia combaterii contrabandei cu țigări, aproximativ 6.300 pachete cu țigări de proveniență ucraineană, în valoare de peste 73.500 lei și 37 kg tutun.

Joi, 08 august a.c., în jurul orei 07.00, s-a prezentat pentru a intra în ţară prin P.T.F. Petea, jud. Satu Mare, cetățeanul român N.P., în vârstă de 40 ani, din județul Maramureș. Acesta conducea un autoturism marca Audi A6, înmatriculat în Ungaria.

La controlul amănunțit al autovehiculului, polițiștii de frontieră au descoperit 36.93 kg tutun, în valoare de 3.700 lei, pentru care șoferul nu a putut prezenta documente justificative.

Bărbatul a declarant că a achiziţionat tutunul dintr-o piaţă, pentru consum propriu, şi nu ştia că are nevoie de documente justificative de provenienţă pentru a-l introduce în ţară.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracţiunii de deținere de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false peste limita prevăzută de lege.

Totodată, întreaga cantitatea de tutun a fost reținută în vederea continuării cercetărilor.

Şi polițiștii de frontieră din cadrul Sectoarelor Poliției de Frontieră Brodina și Vicovu de Sus au descoperit în apropierea frontierei de stat, mai multe colete cu țigări care au fost duse la sediile sectoarelor, unde, în urma inventarierii, a rezultat cantitatea de 6.340 de pachete cu țigări (4.820 pachete la Sectorul Brodina și 1.520 pachete la Sectorul Vicovu de Sus), în valoare totală de 73.500 lei.

Întreaga cantitate de țigări a fost ridicată în vederea confiscării, iar în cauză polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, efectuându-se totodată verificări în vederea identificării persoanelor implicate și tragerea la răspundere a acestora.

  • Ţigări de contrabandă şi tutun descoperite de polițiștii de frontieră
  • Ţigări de contrabandă şi tutun descoperite de polițiștii de frontieră
  • Ţigări de contrabandă şi tutun descoperite de polițiștii de frontieră

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe