Țigări de contrabandă în valoare de peste 90.000 lei, confiscate la frontiera de nord a României

Polițiștii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmației au descoperit şi confiscat, în ultimele 24 de ore, în urma misiunilor desfăşurate la frontiera cu Ucraina, 8.000 pachete cu ţigări de contrabandă în valoare de 93.600 lei, care urmau să ajungă pe piața neagră de desfacere din zonă.

Ieri, 15 aprilie a.c., la nivelul Sectorului Poliției de Frontieră Sighetu Marmației, a fost declanșată o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu țigări, în zona de competență.

Astfel, în jurul orei 22.00, un echipaj al poliției de frontieră a observat, pe direcția localității Lunca la Tisa, jud. Maramureș, mai multe persoane care transportau colete voluminoase, de la frontiera de stat către interiorul țării.

Imediat, colegii noștri au acționat pentru reținerea persoanelor în cauză, iar în momentul în care au observat echipajul poliției de frontieră, acestea au abandonat coletele și au fugit, întorcându-se pe  teritoriul ucrainean.

În cel mai scurt timp au fost informate autoritățile de frontieră ale statului vecin despre eveniment, concomitent cu cercetarea zonei, unde au fost descoperite 8 colete cu țigări.

Baxurile au fost transportate la sediul sectorului, iar în urma inventarierii a rezultat cantitatea de 5.000 pachete cu țigări de proveniență ucraineană, a căror valoare se ridică la suma de 58.500 lei.

Și polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Valea Vișeului au descoperit, azi-dimineață, în jurul orei 06.00, în apropierea frontierei de stat şase baxuri cu țigări. În urma inventarierii acestora a rezultat cantitatea de 3.000 pachete cu țigări de proveniență ucraineană, în valoare de 35.100 de lei.

În ambele cazuri, țigările au fost ridicate în vederea confiscării, iar poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în vederea depistării tuturor persoanelor implicate şi a documentării întregii activități infracționale.

  • Țigări de contrabandă în valoare de peste 90.000 lei,  confiscate la frontiera de nord a României
  • Țigări de contrabandă în valoare de peste 90.000 lei,  confiscate la frontiera de nord a României

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe