Țigări de contrabandă descoperite la frontiera verde și în PTF Sighet

Poliţiştii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei au descoperit şi confiscat la frontiera verde, 4.800 pachete de ţigări provenite din contrabandă, în valoare de peste 56.000 lei, iar alte 330 pachete într-un autoturism la PTF Sighetu Marmației.

În cursul zilei de 09 iulie a.c., la nivelul Sectorului Poliției de Frontieră Negrești Oaș s-a desfăşurat o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigarete în zona de responsabilitate.

Astfel, în jurul orei 12.30, colegii noştri aflați în misiune de supraveghere a frontierei de stat au observat, pe direcția localității Moișeni, județul Satu Mare, mai multe persoane care au trecut din Ucraina în România transportând, în spate, colete voluminoase.

Polițiștii de frontieră au acționat pentru reținerea acestora, efectuând somațiile legale prin voce, însă acestea nu s-au supus. Persoanele au abandonat coletele și au fugit în direcții diferite.

În cel mai scurt timp au fost anunțate autoritățile ucrainene despre eveniment, în vederea cercetării în comun a cazului.

La fața locului, poliţiştii de frontieră au descoperit cinci de colete cu țigarete, fapt pentru care s-a luat măsura transportării acestora la sediul instituției, în vederea continuării cercetărilor.

În urma inventarierii coletelor cu țigări, s-a constatat că acestea conțin 4.800 pachete țigări, având aplicate timbre specifice magazinelor de tip duty free. Valoarea țigărilor se ridică la 56.160 lei.

În cauză, se fac cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă și trecere frauduloasă a frontierei de stat, întreaga cantitate de țigarete fiind ridicată în vederea confiscării. În continuare se fac verificări pentru depistarea tuturor persoanelor implicate, urmând ca la final să fie luate măsurile legale ce se impun.

În cursul zilei de vineri, 09 iulie a.c., în Punctul de Trecere a Frontierei Sighetu Marmației s-a prezentat pentru a intra în România M.G., în vârstă de 39 de ani, călătorind cu un autoturism înmatriculat în România.

În baza analizei de risc, polițiștii de frontieră împreună cu lucrătorii vamali au efectuat un control amănunțit asupra autovehiculului, persoanei și bagajelor. Astfel, a fost descoperită ascunsă, în vederea sustragerii de la controlul vamal, în bagajele personale, cantitatea de 330 pachete cu ţigări, cu timbru specific magazinelor duty free.

Întreaga cantitate de ţigări, în valoare totală de 1.584 lei, a fost ridicată în vederea confiscării. Totodată, femeia a fost sancţionată contravenţional cu amendă în valoare de 1.500 de lei.

  • Țigări de contrabandă descoperite la frontiera verde și în PTF Sighet

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe