Ţigări ascunse în cabina unui automarfar, descoperite în P.T.F. Siret

Polițiștii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmației au descoperit și confiscat 4.750 pachete cu țigări de proveniență Duty-Free, în valoare de aproximativ 21.000 lei lei, marfă care urma să fie transportată și comercializată pe piața neagră de desfacere din zonă.

Ieri, 18.09.2021, în baza analizei de risc, echipa comună, formată din polițiști de frontieră şi lucrători vamali ai Biroului Vamal Siret din PTF Siret, a efectuat un control amănunțit asupra unui automarfar, persoanei, bagajelor și documentelor.

Astfel, în jurul orei 00.15, s-a prezentat în Punctul de Trecere a Frontierei Siret, pe sensul de intrare în țară, un bărbat cu dublă cetățenie, româno-ucraineană, în vârstă de 32 de ani, conducând un automarfar înmatriculat în Ucraina.

Drept urmare, a fost descoperită ascunsă, în vederea sustragerii de la controlul vamal, în cabina automarfarului, cantitatea de 3.400 pachete de țigări, de proveniență ucraineană.

Țigările în valoare de 5.100 lei au fost ridicate în vederea confiscării, iar bărbatul a fost sancționat contravențional de către autoritățile vamale, cu amendă în valoare de 10.000 lei.

Tot ieri, 18 septembrie a.c., la nivelul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Satu Mare s-a organizat o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigări în zona de competenţă.

Astfel, în jurul orei 14.10, lucrătorii noştri au depistat pe raza localității Odoreu, judeţul Satu Mare, un cetăţean român în vârstă de 24 de ani care comercializa ţigări, fără documente de provenienţă.

S-a luat măsura conducerii cetățeanului român împreună cu cei doi saci cu ţigări pe care-i deţinea, la sediul serviciului, unde, în urma inventarierii, a rezultat cantitatea de 1.350 pachete țigări de provenienţă Duty Free, în valoare de 15.800 lei.

În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracțiunii de contrabandă, urmând ca la final să fie luate măsurile legale ce se impun.

  • Ţigări ascunse în cabina unui automarfar, descoperite în PTF Siret
  • Ţigări ascunse în cabina unui automarfar, descoperite în PTF Siret
  • Ţigări ascunse în cabina unui automarfar, descoperite în PTF Siret
  • Ţigări ascunse în cabina unui automarfar, descoperite în PTF Siret

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe