Ţigări  în bordul unui autoturism depistate în P.T.F. Halmeu

Poliţiştii de frontieră din cadrul P.T.F.Halmeu - I.T.P.F. Sighetu Marmației au descoperit ascunse 660 pachete cu țigări de proveniență ucraineană, în valoare de aproximativ 3.000 lei.

În ziua de 13 februarie a.c.în jurul orei 19.30, s-a prezentat în Punctul de Trecere a Frontierei Halmeu, pe sensul de intrare în țară, un cetățean maghiar, în vârstă de 35 de ani, conducând un autoturism marca Opel, înmatriculat în Slovacia.

În baza analizei de risc, polițiștii de frontieră împreună cu lucrătorii vamali au efectuat un control amănunțit asupra autoturismului, persoanei și bagajelor.

Astfel, a fost descoperită ascunsă, în vederea sustragerii de la controlul vamal, în bordul autoturismului, cantitatea de 520 pachete cu ţigări, de provenienţă ucraineană.

Întreaga cantitate de ţigări în valoare totală de 2.340 lei a fost ridicată în vederea confiscării, iar persoana respectivă a fost sancţionată contravenţional cu amendă în valoare de 5.000 de lei.

Câteva ore mai târziu s-a prezentat în P.T.F. Hameu, pe sensul de intrare în țară, un cetățean ucrainean, în vârstă de 50 de ani, care conducea un automarfar marca Renault, înmatriculat în Ucraina.

Echipa de control  a  descoperit ascunse în bagajele șoferului  140 pachete cu ţigări, de provenienţă ucraineană.

Țigările în valoare totală de 630 lei au fost ridicate în vederea confiscării, iar bărbatul  a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 1.500 de lei.

Totodată, împotriva cetăţeanului ucrainean s-a instituit măsura interzicerii intrării în România pe o perioadă de 5 ani.

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe