Țigarete în valoare de 42.600 lei confiscate la frontiera de nord

Polițiștii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmației au descoperit și confiscat 4.228 pachete cu țigări de proveniență Duty-Free, în valoare 42.630 lei, marfă care urma să fie transportată și comercializată pe piața neagră de desfacere din zonă.

În data de 26 aprilie a.c., la nivelul Sectorului Poliției de Frontieră Sighetu Marmației s-a desfăşurat o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigarete în zona de responsabilitate.

Astfel, în jurul orei 23.10, colegii noştri au observat pe direcția localității Rona de Sus, trei persoane care transportau, în spate, colete voluminoase de la linia de frontieră spre interiorul țării.

Polițiștii de frontieră au acționat pentru reținerea acestora, efectuând somațiile legale prin voce, însă acestea nu s-au supus, au abandonat coletele și au fugit spre teritoriul statului vecin.

Pentru reținerea persoanelor, lucrătorii noștri au executat mai multe focuri de avertisment în plan vertical, conform procedurilor legale, însă acestea tot nu s-au oprit.

În cel mai scurt timp, au fost anunțate autoritățile ucrainene despre eveniment, în vederea cercetării în comun a cazului.

La fața locului, poliţiştii de frontieră au descoperit 7 baxuri cu țigarete de proveniență ucraineană, fapt pentru care s-a luat măsura transportării acestora la sediul instituției, în vederea continuării cercetărilor.

În urma inventarierii coletelor cu țigări, s-a constatat că acestea conțin 3.228 pachete țigări, de proveniență Duty-Free, în valoare de 37.700 lei.

În cauză, se fac cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă și trecere frauduloasă a frontierei de stat, întreaga cantitate de țigarete fiind ridicată în vederea confiscării.

În continuare, se fac verificări pentru depistarea tuturor persoanelor implicate, sub directa supraveghere a procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sighetu Marmației, urmând ca la final să fie luate măsurile legale ce se impun.

În contextul acțiunilor desfășurate de către polițiștii de frontieră pe linia combaterii contrabandei și traficului ilicit cu țigarete, ieri, 27.04.2021, în baza analizei de risc, echipa comună, formată din polițiști de frontieră şi lucrători vamali ai Biroului Vamal Sighet din PTF Sighetu Marmației, a efectuat un control amănunțit asupra unui autoturism, persoanei, bagajelor și documentelor.

Astfel, în jurul orei 21.30, s-a prezentat în Punctul de Trecere a Frontierei Sighetu Marmației, pe sensul de intrare în țară, o femeie cu dublă cetățenie, româno-ucraineană, în vârstă de 36 de ani, conducând un autoturism înmatriculat în România.

Drept urmare, a fost descoperită ascunsă, în vederea sustragerii de la controlul vamal, între scaunele din față și în bancheta spate ale autoturismului, cantitatea de 1.000 pachete de țigări, de proveniență Duty-Free.

Țigările în valoare de 4.930 lei au fost ridicate în vederea confiscării, iar femeia a fost sancționat contravențional de către autoritățile vamale, cu amendă în valoare de 10.000 lei.

  • Țigarete în valoare de 42.600 lei confiscate la frontiera de nord
  • Țigarete în valoare de 42.600 lei confiscate la frontiera de nord
  • Țigarete în valoare de 42.600 lei confiscate la frontiera de nord
  • Țigarete în valoare de 42.600 lei confiscate la frontiera de nord
  • Țigarete în valoare de 42.600 lei confiscate la frontiera de nord

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe