Sucevean cercetat pentru contrabandă și 3.000 pachete cu țigări confiscate dintr-o mașină

Polițiștii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmației au descoperit și confiscat 3.000 pachete cu țigări de proveniență extracomunitară, în valoare de peste 35.000 lei, marfă ce urma să ajungă pe piața neagră de desfacere din zonă. Conducătorul auto, un sucevean, este cercetat pentru contrabandă, iar autoturismul folosit la transportul țigărilor a fost indisponibilizat la sediul instituției.

În data de 21 noiembrie a.c., la nivelul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Suceava – I.T.P.F. Sighetu Marmației, s-a desfăşurat o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigări în zona de responsabilitate.

Astfel, în jurul orei 07.00, colegii noştri au oprit pentru control, pe comunicația Nisipitu – Lupcina un autoturism marca Toyota Rav4, înmatriculat în România. Mașina era condusă de către cetățeanul roman P.N., în vârstă de 34 de ani, domiciliat în județul Suceava. În urma controlului sumar al autoturismului au fost observate șase colete voluminoase, despre care existau indicii că în interiorul acestora sunt țigări provenite din activități de contrabandă.

Mașina a fost condusă la sediul STPF Suceava, iar în urma inventarierii coletelor a rezultat cantitatea de 3.000 pachete țigări, provenite din magazine de tip Duty Free, a căror valoare se ridică la peste 35.000 lei.

Mijlocul de transport, în valoare de 40.000 lei, a fost reținut pentru continuarea verificărilor.

Drept urmare, suceveanul este cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, urmând ca la finalul anchetei să fie luate măsurile legale ce se impun.

  • Sucevean cercetat pentru contrabandă și 3.000 pachete cu țigări confiscate dintr-o mașină
  • Sucevean cercetat pentru contrabandă și 3.000 pachete cu țigări confiscate dintr-o mașină
  • Sucevean cercetat pentru contrabandă și 3.000 pachete cu țigări confiscate dintr-o mașină

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe