Şase cetăţeni din Nepal, Eritreea și Turcia, opriți din drumul ilegal către spațiul Schengen

Poliţiştii de frontieră sătmăreni au depistat şase cetăţeni străini, dintre care patru au încercat să treacă ilegal frontiera de stat, ascunşi în mijloace de transport, iar doi au trecut ilegal frontiera din Ucraina, pe jos, cu intenția de a ajunge în Germania. Cu toţii sunt cercetaţi acum pentru trecere ilegală a frontierei de stat.

Luni, 20 septembrie a.c., în jurul orei 17.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Halmeu s-a prezentat pentru a ieşi din România un cetăţean sârb, în vârstă de 37 de ani, care conducea un automarfar înmatriculat în Serbia. Conform documentelor, acesta transporta frigidere, de la o firmă din Serbia, cu destinaţia Rusia.

Cu ocazia formalităţilor pentru ieşirea din ţară, la controlul de frontieră, în urma unui control amănunţit asupra mijlocului de transport, în compartimentul de marfă, au fost descoperite trei persoane care, ulterior au fost conduse la sediul Sectorului Poliției de Frontieră Halmeu în vederea continuării cercetărilor.

Din primele verificări s-a stabilit faptul că toate cele trei persoane sunt din Nepal şi au, fiecare, 26 de ani. Cei trei intenționau să ajungă în ţări din vestul Europei, însă nu ştiau care este ruta pe care urma să o parcurgă tirul în care s-au urcat şi credeau că acesta va trece frontiera spre spaţiul Schengen.

Un alt eveniment asemănător s-a petrecut tot ieri, 20 septembrie, în jurul orei 19.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Petea. Pe sensul de ieşire din România s-a prezentat un cetăţean român, care conducea un automarfar cu semiremorcă, înmatriculate în România. Conform documentelor, acesta transporta materiale textile, de la o firmă din Turcia, cu destinaţia Federaţia Rusă.

La controlul de frontieră, lucrătorul nostru, împreună cu lucrători din cadrul DRV Cluj şi cu autorităţile maghiare, a efectuat un control amănunţit asupra mijlocului de transport.  Astfel, a fost descoperit, în compartimentul de marfă, un cetăţean străin. Acesta a fost condus la sediul Sectorului Poliției de Frontieră Petea pentru cercetări.

Din primele verificări s-a stabilit faptul că este vorba despre un cetăţean din Eritreea, care are 53 de ani şi care intenționa să ajungă într-un stat din vestul Europei.

O acţiune pe linia combaterii migraţiei ilegale s-a desfăşurat ieri şi în zona de responsabilitate a Sectorului Poliţiei de Frontieră Negreşti Oaş. În jurul orei 09.30, poliţiştii de frontieră au reţinut, în localitatea Huta Certeze, doi cetăţeni care nu îşi justificau prezenţa în zonă. Aceştia au fost conduşi la sediul Sectorului Poliției de Frontieră Negreşti Oaş pentru cercetări.

Din verificările preliminare, s-a stabilit faptul că este vorba despre doi cetăţeni turci, în vârstă de 26, respectiv 49 de ani, care au trecut ilegal frontiera din Ucraina în România şi care intenționau să ajungă în final în Germania.

În toate cele trei cazuri se efectuează cercetări pentru săvârşirea infracţiunii de trecere ilegală a frontierei de stat, la finalul cercetărilor urmând a fi dispuse măsurile legale ce se impun. În ceea ce-i privește pe cei doi cetăţeni turci, aceştia urmează a fi preluați de autorităţile de frontieră ucrainene în baza acordului de readmisie.

  • Şase cetăţeni din Nepal, Eritreea și Turcia, opriți din drumul ilegal către spațiul Schengen
  • Şase cetăţeni din Nepal, Eritreea și Turcia, opriți din drumul ilegal către spațiul Schengen
  • Şase cetăţeni din Nepal, Eritreea și Turcia, opriți din drumul ilegal către spațiul Schengen

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe