Pistol neletal deținut ilegal de un maramureșean de 18 ani, ridicat de polițiștii de frontieră

Poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Maramureș au descoperit, în torpedoul unui autoturism condus de către un maramureșean de 18 ani, un pistol din categoria armelor neletale supuse autorizării și un încărcător cu un proiectil de plumb, pentru care nu avea autorizație de procurare și deținere.

În data de 13 noiembrie a.c., în jurul orei 15.00, pe timpul unor misiuni de supraveghere și control desfăşurate în zona de competență, lucrători din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Maramureș au oprit în trafic, pentru control, pe o stradă din localitatea de frontieră Borșa, un autoturism marca Volkswagen Golf.

La volanul autoturismului se afla cetățeanul român G.T., în vârstă de 18 ani, domiciliat pe raza județului Maramureș.

În urma controlului specific efectuat asupra autoturismului a fost descoperit, în torpedou, un pistol din categoria armelor neletale supuse autorizării, precum şi un încărcător cu un proiectil de plumb.

Echipa operativă a stabilit faptul că pistolul respectiv, marca Umarex, de calibrul 4,5 mm, intră în categoria armelor neletale.

Deoarece tânărul nu a putut prezenta autorizație de procurare și deținere, arma neletală şi încărcătorul cu proiectil, în valoare de 2.000 lei, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

Având în vedere cele constatate, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de nerespectarea regimului armelor și munițiilor, urmând ca la final să fie luate măsurile legale ce se impun.

  • Pistol neletal deținut ilegal de un maramureșean de 18 ani, ridicat de polițiștii de frontieră
  • Pistol neletal deținut ilegal de un maramureșean de 18 ani, ridicat de polițiștii de frontieră
  • Pistol neletal deținut ilegal de un maramureșean de 18 ani, ridicat de polițiștii de frontieră

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe