Peste 8.500 pachete țigări confiscate la frontiera de nord

Polițiștii de frontieră din cadrul ITPF Sighetu Marmației au descoperit şi confiscat, în urma unor acțiuni pe linia combaterii contrabandei cu ţigări la frontiera de nord, peste 8.500 pachete cu țigări de provenienţă ucraineană, în valoare de aproximativ 85.400 lei.

Ieri, 29 septembrie a.c., la nivelul Sectorului Poliției de Frontieră Sarasău – județul Maramureș a fost declanșată o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu țigări în zona de responsabilitate.

Astfel, în jurul orei 15.30, un echipaj al poliției de frontieră din cadrul sectorului a observat, pe raza localității Sarasău, mai multe persoane care au trecut ilegal frontiera din Ucraina în România.

Ajunse pe malul românesc, persoanele în cauză au început să transporte către un autoturism marca Ford, care staționa în apropiere, mai multe colete voluminoase.

Imediat, colegii noștri au acționat pentru reținerea celor în cauză, dar în momentul în care bărbații au observat echipajul poliției de frontieră au abandonat coletele și au fugit către teritoriul ucrainean iar autoturismul în cauză a demarat în trombă către DN19.

Deoarece persoanele în cauză nu s-au supus somațiilor legale prin voce,  polițiștii de frontieră au tras nouă focuri de avertisment în plan vertical, cu respectarea prevederilor legale.

Imediat, au fost anunţate şi autorităţile ucrainene despre caz iar la fața locului a fost solicitată o echipă de intervenție care a procedat la blocarea autoturismului marca Ford și reținerea conducătorului auto, identificat ca fiind Gheorghe O., în vârstă de 32 ani, domiciliat pe raza județului Maramureș.

 În zonă au fost descoperite mai multe colete cu țigări de proveniență ucraineană, care au fost transportate la sediul sectorului în vederea continuării cercetărilor.

În urma inventarierii coletelor descoperite, a rezultat cantitatea de 4.800 pachete cu țigări, de proveniență ucraineană.

Țigările în valoare de 56.000 lei au fost ridicate în vederea confiscării, iar în cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă și trecere frauduloasă a frontierei de stat, la final urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.

Totodată, autoturismul folosit la activitatea infracțională a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor.

În data de 29.09.2018, în jurul orei 11.00, s-a prezentat în Punctul de Trecere a Frontierei Siret, județul Suceava, pe sensul de intrare în ţară, cetățeanul ucrainean Dina N., în vârstă de 28 de ani, conducând un autoturism marca Citroen, înmatriculat în Polonia.

Existând suspiciuni că acesta transportă țigări, polițiștii de frontieră împreună cu lucrătorii vamali au efectuat un control amănunțit asupra autoturismului, persoanei și bagajelor. Astfel, a fost descoperită ascunsă şi nedeclarată, în vederea sustragerii de la controlul vamal, într-un spațiu special amenajat, în podeaua autoturismului, cantitatea de 1.600 pachete de ţigări, de proveniență ucraineană.

Țigările în valoare totală de 2.400 lei au fost ridicate în vederea confiscării, iar șoferul a fost sancționat contravențional de către Biroul Vamal Siret cu amendă în valoare de 5.000 lei.

Totodată, autoturismul a fost indisponibilizat în vederea confiscării, la finalizarea cercetărilor fiind dispuse măsurile legale care se impun.  

 În aceeași zi, în jurul orei 19.30, s-a prezentat în Punctul de Trecere a Frontierei Petea, județul Satu Mare, pentru efectuarea formalităților de frontieră cetățeanul român Andrei P., în vârstă de 32 ani,  conducând un autoturism marca Opel Vivaro, înmatriculat în România.

 Acționând în baza analizei de risc, polițiștii de frontieră au efectuat un control amănunțit asupra autoturismului, persoanei și bagajelor.

 Astfel, a fost descoperită ascunsă şi nedeclarată, în vederea sustragerii de la controlul vamal, într-un loc special amenajat, în podeaua autoturismului, cantitatea de 2.189 pachete cu țigări, de proveniență ucraineană.

Țigările, în valoare de peste 27.000 lei, au fost reținute în vederea confiscării, iar autoturismul a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor.

De asemenea, cetățeanul român este cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de  contrabandă, la finalul cercetărilor urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.

  • Peste 8.500 pachete țigări confiscate la frontiera de nord
  • Peste 8.500 pachete țigări confiscate la frontiera de nord
  • Peste 8.500 pachete țigări confiscate la frontiera de nord
  • Peste 8.500 pachete țigări confiscate la frontiera de nord
  • Peste 8.500 pachete țigări confiscate la frontiera de nord
  • Peste 8.500 pachete țigări confiscate la frontiera de nord

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe