Peste 6.500 pachete cu țigări de contrabandă confiscate la frontiera de nord a României


Polițiștii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmației au descoperit şi confiscat la frontiera verde, 6.500 pachete cu ţigări în valoare de  peste 76.000 lei, marfă ce urma să fie comercializată pe piaţa neagră de desfacere din zonă.

În data de 30 octombrie a.c., la nivelul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Suceava, a fost declanșată o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu țigări în zona de responsabilitate.

Astfel, în jurul orei 10.00, la circa 50 m față de frontieră pe direcția localității Bilca, un echipaj al poliției de frontieră a acționat pentru reținerea unui autoturism de teren marca Mitsubishi Shogun, înmatriculat în Marea Britanie, despre care existau date că este implicat în contrabanda cu țigări.

Polițiștii de frontieră au efectuat somațiile legale prin voce, însă din cauza faptului că șoferul nu a oprit, au tras mai multe focuri de avertisment cu armamentul din dotare, cu respectarea prevederilor legale.

Nici de această dată șoferul nu s-a supus  somațiilor oamenilor legii, a abandonat autoturismul și a fugit pe teritoriul ucrainean.

Imediat, au fost anunţate şi autorităţile ucrainene despre caz în vederea cercetării în comun a evenimentului de frontieră.

La fața locului, în autoturism și în afara acestuia au fost descoperite mai multe colete cu țigări care au fost transportate la sediul instituției, unde în urma inventarierii a rezultat cantitatea de 6.000  pachete cu țigări, de proveniență extracomunitară.

Țigările,  în valoare de 70.200  lei, au fost ridicate în vederea confiscării, iar autoturismul de teren în valoare de 7.000 lei a fost indisponibilizat la sediul instituției în vederea continuării cercetărilor.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trecere frauduloasă a frontierei de stat şi contrabandă în formă agravantă, iar în continuare se fac cercetări în vederea depistării tuturor persoanelor implicate şi a documentării întregii activități infracționale.

Și polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontiera Brodina, au descoperit, în data de 30 10.2021, în apropierea frontierei de stat, pe direcția localității de frontieră Straja, un colet cu țigări de proveniență ucraineană.

S-a trecut la monitorizarea zonei, iar în cel mai scurt timp, au fost înștiințate și autoritățile ucrainene despre eveniment, în vederea cercetării în comun a cazului.

În continuare, coletul a fost transportat la sediul sectorului, unde în urma invetarierii a rezultat cantitatea de 500 pachete țigări, în valoare de 5.850 lei.

În cauză, se fac cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, precum și pentru documentarea întregii activități infracționale.

  • Peste  6.500 pachete cu țigări de contrabandă confiscate la frontiera de nord a României
  • Peste  6.500 pachete cu țigări de contrabandă confiscate la frontiera de nord a României
  • Peste  6.500 pachete cu țigări de contrabandă confiscate la frontiera de nord a României
  • Peste  6.500 pachete cu țigări de contrabandă confiscate la frontiera de nord a României

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe