Permise de conducere false, descoperite la controlul de frontieră

Polițiștii de frontieră din cadrul ITPF Sighetu Marmației au descoperit, la controlul de frontieră, pe sensul de ieșire din România, două permis de conducere false. Cei aflați la volanul autoturismelor – un cetățean maghiar în vârstă de 29 de ani și altul cu dublă cetățenie româno-ucraineană de 33 de ani - sunt cercetați penal.

Ieri, 4 iunie a.c., în jurul orei 17.45, în Punctul de Trecere a Frontierei Petea s-a prezentat pentru a ieși din țară un cetățean maghiar, în vârstă de 29 de ani, conducând un autoturism Opel înmatriculat în Ungaria. Colegii care au efectuat controlul documentelor i-au solicitat bărbatului și permisul de conducere. La verificarea documentului, au constatat că permisul prezentat la control, cu însemnele autorităților din Ucraina, nu este un document autentic, pentru că nu îndeplinește condițiile de formă și de fond.

Și polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Siret, județul Suceava, au efectuat formalitățile pentru ieșirea din România, în data de 3 iunie 2023, pentru un bărbat cu dublă cetățenie româno-ucraineană, care s-a prezentat la volanul unui autoturism marca Toyota, înmatriculat în Ucraina. Și în acest caz, permisul prezentat la control de către bărbatul de 33 de ani, cu însemnele autorităților din Ucraina, nu era un document autentic

În ambele cazuri, se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de uz de fals și conducere fără permis.

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe