Doi marocani opriți din drumul ilegal spre vestul Europei

Polițiștii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Sighetu Marmației au depistat doi cetățeni din Maroc care au trecut trecut  ilegal frontiera din Ucraina în România, cu scopul de a ajunge într-o ţară din Spaţiul Schengen.

În data de 20 iunie a.c., la nivelul Sectorului Poliției de Frontieră Siret, în urma informării autorităților de frontieră ucrainene privind faptul că doi cetățeni străini se deplasează dinspre Ucraina spre România, s-a declanșat o acțiune pe linia prevenirii și combaterii migrației ilegale, în zona de competență.

Astfel, polițiștii de frontieră au depistat în zona de responsabilitate, pe direcţia localităţii Baineț, doi cetățeni străini, care se deplasau  pe jos, dinspre frontieră spre interiorul ţării.

 Deoarece nu își justificau prezența în zonă, aceștia au fost conduși la sediul Poliției de Frontieră pentru cercetări.

În cadrul verificărilor preliminare, polițiștii de frontieră au stabilit faptul că    cei doi, o femeie în vârstă de 25 de ani  și un bărbat  de 33  ani,  provin din Maroc și au trecut ilegal frontiera din Ucraina în România cu scopul de a ajunge într-o ţară din Spaţiul Schengen.

Celor doi cetățeni străini li  s-a întocmit lucrare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de  trecere frauduloasă a frontierei de stat, iar în continuare urmează a se lua  măsurile legale ce se impun.

  • Doi marocani opriți din drumul ilegal spre vestul Europei

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe