Doi cetăţeni străini opriţi din drumul ilegal către Europa de Vest

Poliţiştii de frontieră sătmăreni au depistat doi cetăţeni străini, care se îndreptau spre graniţa cu Ungaria, pe direcţia localităţii Oar, cu intenţia de a trece fraudulos în ţara vecină.

Joi, 27 mai a.c., polițiștii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Satu Mare, în cooperare cu lucrători ai Sectorului Poliției de Frontieră Berveni au desfășurat o acțiune pe linia prevenirii şi combaterii migrației ilegale în zona de responsabilitate.

Astfel, în jurul orei 23.00, colegii noștri au oprit, la aproximativ 400 metri fața de linia de frontieră cu Ungaria, pe direcţia localităţii Oar, două persoane care se deplasau pe jos spre ţara vecină, cu intenţia de a trece ilegal frontiera din România în Ungaria. Persoanele au fost conduse la sediul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Satu Mare în vederea continuării cercetărilor.

Din primele verificări s-a stabilit faptul că unul dintre cetățeni este din Camerun şi are 34 de ani, iar celălalt este din Senegal şi are 35 de ani, ambii fiind solicitanţi ai statutului de azilant în România. Cei doi intenționau să ajungă pe teritoriul Franţei, la rude, însă nu aveau documentele de călătorie legale care să le permită acest lucru. De aceea, au încercat să treacă ilegal frontiera de stat din România în Ungaria.

În cauză se efectuează cercetări pentru tentativă la trecerea ilegală a frontierei de stat, iar în continuare urmează a fi luate măsurile legale ce se impun. 

  • Doi cetăţeni străini opriţi din drumul ilegal către Europa de Vest

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe