Doi cetățeni din Armenia, opriți din drumul ilegal spre Spațiul Schengen

Polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Sighetu Marmației - judeţul Maramureş au depistat şi predat autorităților de frontieră din Ucraina, doi cetățeni din Armenia, care intenționau să ajungă în Spațiul Schengen.

Ieri, 24 ianuarie 2019, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Sighetu Marmației, jud. Maramureș, au desfăşurat o acțiune pe linia combaterii migrației ilegale în zona de competență.

Astfel, în jurul orei 01.30, colegii noștri au depistat, în apropierea frontierei de stat cu Ucraina, pe raza localității de frontieră Rona de Sus, jud. Maramureș, doi cetățeni străini care nu își justificau prezența în zonă.

Întrucât persoanele în cauză nu vorbeau limba română, aveau hainele ude și nu dețineau documente de identitate asupra lor, au fost conduse la sediul Sectorului Poliției de Frontieră Sighetu Marmației, în vederea continuării cercetărilor.

În cadrul verificărilor preliminare, s-a stabilit că persoanele în cauză sunt doi cetățeni din Armenia, în vârstă de 30, respectiv 33 de ani. Aceştia au declarat că intenționau să ajungă într-un stat din Spațiul Schengen.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, cei doi cetățeni din Armenia fiind preluați de autoritățile de frontieră ucrainene, în baza acordului de readmisie, în vederea continuării cercetărilor și luării măsurilor legale ce se impun.

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe