Doi cetățeni din Algeria şi Tunisia, opriți la frontiera de nord a țării

Polițiștii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Sighetul Marmaţiei au depistat și reținut doi cetățeni din Algeria şi Tunisia, care au încercat să intre ilegal în România din Ucraina. Cele două persoane au fost predate Centrului Regional de Cazare și Proceduri pentru Solicitanții de Azil din localitatea Rădăuți, în vederea continuării cercetărilor.

În data de 20 octombrie a.c., la nivelul Sectorului Poliției de Frontieră Brodina - I.T.P.F. Sighetu Marmației s-a desfăşurat o acțiune pe linia prevenirii și combaterii migrației ilegale.

Astfel, în jurul orei 15.00, un echipaj al poliției de frontieră a depistat şi reţinut în apropierea frontierei de stat, pe direcţia localităţii Falcău, județul Suceava, doi  cetățeni străini, de sex masculin. Deoarece cei doi nu vorbeau limba română și nu își justificau prezența în zonă au fost duşi la sediul sectorului.

Cu ocazia verificărilor efectuate, polițiștii de frontieră au constatat că unul are vârsta de 25 de ani şi este din Algeria, iar celălalt de 35 de ani şi provine din Tunisia.

În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, iar conform procedurilor legale, cei doi cetățeni străini au fost predați Centrului Regional de Cazare și Proceduri pentru Solicitanții de Azil din localitatea Rădăuți, în vederea luării măsurilor legale ce se impun.

  • Doi  cetățeni din Algeria şi Tunisia, opriți la frontiera de nord a țării

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe