Doi algerieni opriți din drumul ilegal spre vestul Europei

Polițiștii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Sighetu Marmației au depistat doi cetățeni din Algeria care au trecut trecut ilegal frontiera din Ucraina în România, cu scopul de a ajunge într-o ţară din Spaţiul Schengen.

În data de 15 iulie a.c., la nivelul Sectorului Poliției de Frontieră Brodina s-a declanșat o acțiune pe linia prevenirii și combaterii migrației ilegale, în zona de competență.

Astfel, polițiștii de frontieră au depistat în zona de responsabilitate, la aproximativ 500 metri de frontieră, pe direcţia localităţii Straja, doi cetățeni străini, care se deplasau  pe jos, dinspre frontieră către interiorul ţării.

 Deoarece nu își justificau prezența în zonă, aceștia au fost conduși la sediul Poliției de Frontieră pentru cercetări.

În cadrul verificărilor preliminare, polițiștii de frontieră au stabilit faptul că cei doi, în vârstă de 28, respectiv 29 de  ani,  provin din Algeria și au trecut ilegal frontiera din Ucraina în România cu scopul de a ajunge într-o ţară din Spaţiul Schengen.

În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, iar conform procedurilor legale în vigoare vor fi efectuate demersuri în vederea preluării celor doi cetățeni străini de către autoritățile ucrainiene, în baza acordului de readmisie.

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe