Doi algerieni depistați la frontiera cu Ungaria

Polițiștii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Sighetu Marmației au depistat doi cetățeni algerieni, solicitanți de azil în țara noastră, care intenționau să treacă ilegal frontiera din România în Ungaria, pentru a ajunge în Germania.

Ieri, 21 martie a.c., polițiștii de frontieră din cadrul Compartimentului Sprijin Operativ al STPF Satu Mare în cooperare cu lucrători ai Sectorului Poliției de Frontieră Berveni au declanșat o acțiune pe lina prevenirii și combaterii migrației ilegale.

Astfel, în jurul orei 23.00, polițiștii de frontieră au depistat, în zona de responsabilitate, pe raza localității Oar, județul Satu Mare, doi cetățeni străini care se îndreptau pe jos spre frontiera cu Ungaria. Deoarece aceștia nu își justificau prezența în zonă, au fost conduși la sediul Poliției de Frontieră pentru verificări.

Din primele cercetări s-a stabilit că este vorba despre doi cetățeni algerieni, în vârstă de 27, respectiv 36 de ani, solicitanți ai statulului de azilant în țara noastră. Cei doi intenționau să ajungă în Germania.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat, iar în continuare urmează a fi luate măsurile legale care se impun.

  • Doi algerieni depistați la frontiera cu Ungaria

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe