Deșeuri de aluminiu, cauciucuri și jante auto uzate, oprite la intrarea în țară

Polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Petea, împreună cu comisarii Gărzii de Mediu au oprit la intrarea în țară două camioane încărcate cu aproximativ 35 tone de deșeuri.

În Punctul de Trecere a Frontierei Petea, pe sensul de intrare în România, s-a prezentat, în data de 16 septembrie a.c., în jurul orei 14.00, un cetățean maghiar în vârstă de 48 de ani conducând un ansamblu rutier, format din cap tractor și semiremorcă, aparținând unei societăți comerciale din Ungaria.

Conform documentelor de însoțire a mărfii, acesta transporta cantitatea de 23 tone deșeuri din aluminiu, încărcate din Germania, fiind destinate unei societăți comerciale din județul Satu Mare.

În data de 17 septembrie a.c., în jurul orei 20.30, în același punct de trecere a frontierei s-a prezentat un cetățean român, conducând un ansamblu auto format din cap tractor și semiremorcă, ambele înmatriculate în România. Acesta transporta 12 tone de cauciucuri uzate și jante auto, încărcate de la o firmă din Germania, care urmau să ajungă la o societate comercială din județul Iași.

Existând suspiciuni cu privire la legalitatea acestor transporturi, s-a solicitat sprijinul autorizat al reprezentanților Gărzii de Mediu Satu Mare care au stabilit că bunurile transportate nu pot intra pe teritoriul României întrucât nu există documente necesare importului de deșeuri.

Conform legislaţiei în vigoare, persoanele în cauză nu au putut prezenta Anexa nr. 7 la Regulamentul (CE) nr. 1013/2006.

În acest caz, autoritățile de control au dispus nepermiterea intrării pe teritoriul României a bunurilor transportate, fiind înapoiate pe teritoriul maghiar.

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe